NRK Meny
Normal

Clinton fordømmer Nord-Korea for å ha senket krigsskip

USAs utenriksminister Hillary Clinton fordømmer Nord-Korea for å ha senket et sør-koreansk krigsskip. Hun opp­fordrer til en internasjonal reaksjon.

Hillary Clinton og Katsuya Okada

Den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton møtte sin japanske kollega Katsuya Okada i Tokyo.

Foto: POOL / Reuters

Sør-Korea la i går fram det de mener er bevis på at det var en torpedo fra Nord-Korea som senket skipet «Cheonan» 26. mars i år.

I en tale i Tokyo sa Clinton at Nord-Korea nå må slutte å provosere. Hun ba om at verdenssamfunnet reagerer på Nord-Koreas provokasjoner. Clinton er i Japan for å ha samtaler med sin japanske kollega Katsuya Okada.

– En viktig allianse

Det sørkoreanske marinefartøyet Cheonan

46 mennesker omkom da det sørkoreanske marinefartøyet Cheonan ble senket i Gulehavet 26. mars i år.

Foto: Yonhap / Scanpix/AP

Den amerikanske utenriksministeren pekte også på det 50 år lange samarbeidet mellom USA og Japan som «en hjørnestein for fred og utvikling» i Asia og Stillehavsregionen.

Japans utenriksminister gjengjeldte tilliten:

– Viktigheten av den japansk-amerikanske alliansen øker nå som senkingen av det sør-koreanske krigsskipet viser hvor ustabilt området er, sa Okada.

Senkingen som kostet 46 mennesker livet har ført til økt spenning i regionen. Nord-Korea hevder at bevisene mot dem er fabrikkerte og truer med full krig dersom landet blir straffet for den dødelige senkingen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt