Clifford vil betale tilbake millionbeløp til Trumps advokat

Ifølge et brev The New York Times har fått tilgang til, tilbyr Stephanie Clifford seg å betale tilbake i overkant av én million norske kroner, til Trumps advokat Michael Cohen.

Trump og Stormy Daniels

PÅSTÅTT AFFÆRE: Stephanie Clifford sier hun møtte Trump på et golf-arrangement i 2006, og at det førte til et seksuelt møte mellom de to.

Foto: Mandel Ngan Ethan Miller / AFP

Clifford, som har artistnavnet Stormy Daniels, skal ha fått millionsummen for å holde tett om en påstått affære med president Donald Trump i 2006.

Men nå vil hun betale summen tilbake før fredag, i bytte mot at hun kan snakke fritt og «offentliggjøre eventuelle bilder, videoer og tekstmeldinger hun eventuelt skulle ha», skriver avisen.

Brevet ble sendt til Trumps personlige advokat Michael Cohan ifølge Cliffords advokat Michael Avenatti.

– Dette er et rettferdig tilbud. Det lar det amerikanske folket avgjøre hvem som forteller sannheten, etter å ha hørt begge sider, sier Avenatti ifølge Reuters.

Saken om pornoskuespillerinnens og Trumps angivelige forhold har vært over alt i amerikanske medier de siste ukene. Likevel er det ikke Trumps mulige utroskap som muligens er den største skandalen.

Det er trolig pengene som Cohen tidligere har innrømmet å ha betalt Clifford, gjennom et selskap advokaten opprettet ti dager før presidentvalget i 2016.

Cohen sentral

Cohen har sagt at millionbetalingen var helt lovlig, men har avvist å gå i detalj om hvordan den ble utført.

Michael Cohen

Trumps personlige advokat Michael Cohen blir ifølge The New York Times også etterforsket av Robert Mueller i forbindelse med Russland-etterforskningen.

Foto: Mark Wilson / AFP

Pengene er gjenstand for debatt, og noen mener at de kan defineres som et økonomisk bidrag til presidentens valgkamp.

Aktivister fra organisasjonen Common Cause har klaget saken inn til den føderale valgmyndigheten (FEC), fordi de mener at Cohens betaling til Clifford var et ulovlig valgkampbidrag til Trumps presidentvalgkamp.

Trumps personlige advokat er også i Robert Muellers søkelys i forbindelse med Russland-etterforskningen, ifølge The New York Times.

Frist tirsdag

Avenatti har gitt Cohen frist til tirsdag formiddag klokka 12 til å svare på Cliffords tilbud. Cliffords advokat krever at en eventuell ny avtale må være signert av alle parter, inkludert presidenten.

Clifford har ifølge blant annet CNN, gjort et intervju med CBS-programmet «60 minutes», som dersom alt kommer i orden, kan bli sendt førstkommende søndag.

Clifford
Foto: Joe Raedle / AFP

Dersom Cohen takker ja til å få tilbakebetalt pengesummen, så kan Clifford snakke åpent om det påståtte forholdet til presidenten. I tillegg kan hun fortelle om det hun har beskrevet som forsøk på å stilne henne med penger.

SISTE NYTT

Siste nytt