Charlie Hebdo: – Gud har skylden

I minneutgaven som kommer ett år etter angrepet på Charlie Hebdo peker avisen på Gud som den ansvarlige for massakren.

Forside Charlie Hedbo

– Morderen er fortsatt på frifot, skriver Charlie Hebdo i utgaven som markerer årsdagen for angrepet på avisen.

Foto: - / Afp

– Ett år senere. Morderen er fremdeles på frifot, står det på forsiden av satireavisen som kommer ut 6. januar. Det er ett år siden to menn gikk inn i redaksjonslokalet og skjøt og drepte 12 mennesker der.

Det er redaktør Laurent "Riss" Sourisseau som har tegnet Gud med en kalasjnikov på ryggen. Han har skjegg, blodige klær og en hatt med det "øyet som ser alt".

I avisens leder skriver Sourisseau, som selv ble alvorlig skadet i angrepet i fjor, et voldsomt forsvar for en ikke-religiøs stat, skriver Le Parisien.

Han kritiserer fanatikere som er "brutalisert av koranen" og representanter for andre religioner som har ønsket avisen død fordi de har latterliggjort religiøse.

Årsmarkering for angrepene

– Overbevisningen til ateister og verdslige kan flytte flere fjell enn det de troende kan. (...) Det er ikke to små maskerte idioter som skal sprenge vårt arbeid i lufta. Det er ikke de som skal få se Charlie dø. Det er Charlie som skal se dem dø, skriver han.

Utgaven skal trykkes i nesten en million eksemplarer.

Den første utgaven Charlie Hebdo ga ut etter terrorangrepet solgte i 7,5 millioner eksemplarer.

10. januar skal angrepene i januar markeres på Place de la République midt i den franske hovedstaden. Tre plaketter med navnene på dem som ble drept både i Charlie Hebdo, på gaten og i det jødiske supermarkedet i løpet av de dramatiske januardagene i fjor, skal avdukes.

SISTE NYTT

Siste nytt