Chapecoense byttet fly i siste liten

Det brasilianske fotballaget Chapecoense skal ha byttet fly i siste liten. I et videoopptak før avreise, kalte treneren turen for «klubbens viktigste reise noensinne».

Det brasilianske fotballaget Chapecoense skal ha byttet fly i siste liten. I et videoopptak før avreise, kalte treneren turen for «klubbens viktigste reise noensinne».

FLYSTYRT: Det brasilianske fotballaget Chapecoense var om bord i flyet.

Natt til tirsdag, norsk tid, styrtet et fly med 81 personer på vei til den colombianske byen Medellin. I flyet satt et brasiliansk fotballag som skulle spille finalen i Copa Sudamerica.

Seks personer overlevde.

Bakgrunn: Brasiliansk finalelag styrtet i Colombia

Det skal være to besetningsmedlemmer, tre spillere og én journalist, melder Airlive.

Ifølge avisen O Globo skal én av spillerne ha vært ved bevissthet da han ble funnet.

75 mennesker skal ha omkommet i flystyrten som skjedde utenfor Medellin i Colombia, opplyser politiet til den colombianske radiostasjonen Blu Radio.

Chapecoense byttet fly i siste liten. Flyet de skulle ta fikk ikke lov av det colombianske luftfartsverket, til å fly direkte fra São Paulo til Medellin. Laget tok seg derfor til Santa Cruz med et kommersielt fly, før de ble hentet der av et fly som var eid av det venezuelske flyselskapet LaMia.

– Flyet kom tidligere på dagen og ble inspisert på flyplassen i Santa Cruz, der det ikke ble rapportert om noen problemer, sier Cesar Torrico, en talsmann for Bolivias luftfartstilsyn.

Brasilianske medier rapporterer at det samme flyet ble brukt til å transportere det argentinske fotballandslaget tidligere denne måneden.

– Klubbens viktigste reise

En video som er publisert på sosiale media viser det brasilianske fotballaget på den internasjonale flyplassen i São Paulo, kun få øyeblikk før de tok av mot Bolivia.

I videoen sier treneren, Cadu Gaúcho, at denne reisen blir «klubbens viktigste».

– For hvert år som går, så forandrer vi historien til klubben vår. Vi håper at vi kommer til å spille en veldig god kamp, sier treneren i videoen som ble publisert for 16 timer siden.

Venter på flymyndighetene

I en pressemelding skriver klubben:

– På grunn av de forskjellige rapportene fra forskjellige kilder kommer Chapecoense og viseordfører Ivan Tozzo til å vente med kommentarer før det har kommet med en offisiell uttalelse fra den colombianske luftfartsmyndigheten. Må gud være med våre spillere, personale, journalister og andre gjester som er med i delegasjonen, skriver den brasilianske klubben.

Flystyrt i Medellin

FLYSTYRT: Minst tre mennesker skal være funnet i live etter flystyrten.

Foto: Siviliforsvaret i Colombia

Laget skulle spille den første av to finalekamper i Copa Sudamerica mot colombianske Atlético Nacional.

– Nacional beklager ulykken på det dypeste og visere solidaritet for Chapecoense, mens vi venter på informasjon fra myndighetene, skriver motstanderen på Twitter.

Klubbturneringen er den nest viktigste i Sør-Amerika og kan sammenlignes med Europaligaen i Europa.

Rykket opp i 2014

Om bord var det 72 passasjerer og ni besetningsmedlemmer. I tillegg til fotballklubben var seks journalister fra brasilianske Fox Sports med i flyet.

Chapecoense ligger på niende plass i den brasilianske toppdivisjonen. De rykket opp i 2014 til den øverste divisjonen i Brasil, for første gang siden 70-tallet. Etter 15. og 14. plass de to første årene ligger de nå på en niendeplass, en serierunde før slutt.

Klubben hører til i byen Chapeco i delstaten Santa Catarina, den nest sørligste i Brasil. Med ett unntak er hele troppen brasilianere.

– Vi er utrolig lei oss for denne hendelsen. Alle aktivitetene til forbundet er satt på vent inntil videre, sier Conmebol i en pressemelding ifølge den brasilianske avisen O Globo.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt