Vil fjerne politisjef etter drapssaken på Filippinene

Guvernøren på Cebu på Filippinene vil fjerne politisjefen som har etterforsket saken hvor norske Sven-Erik Berger har vært drapsmistenkt.

Karen Esdrelon og Sven-Erik Berger gir intervjuer

Etter at det nasjonale politiet National Bureau of Investigation (NBI) begynte å se på saken, har drapssaken mot Sven-Erik Berger (t.h.) og forloveden Karen Castro Esdrelon blitt avvist.

Foto: Anders Magnus / NRK

Anders Magnus, Filippinene
Foto: NRK

Guvernør Gwndolyn Garcia har grepet inn og anbefalt at provinsens politisjef Erson Digal fjernes fra stillingen på grunn av dårlig politiarbeid i saken.

Berger og hans filippinske forlovede Karen Castro Esdrelon er anklaget for kidnapping og drap av den seks år gamle jenta Ellah Joy Piquet.

Etter at det nasjonale politiet National Bureau of Investigation (NBI) begynte å se på saken, har drapssaken blitt avvist.

Beordret etterforskning

Gwendolyn Garcia, guvernør på Cebu, Filippinene

Gwendolyn Garcia, guvernør på Cebu, vil avsette politisjef Erson Digal.

Foto: Anders Magnus / NRK

Det var provinsguvernør Garcia som beordret at også det nasjonale politiet skulle etterforske saken.

Ellah Joy Piquet forsvant fra skolen tirsdag i forrige uke, da en vestlig mann og en filippinsk kvinne skal ha lokket henne med inn i en svart bil.

I motsetning til det lokale politiet i Cebu by, undersøkte det nasjonale politiet om paret hadde alibi for kidnappingstidspunktet – slik de selv hele tiden har hevdet. Det viste seg at parets opplysninger stemte.

I tillegg kommer parets advokat til å legge fram ytterligere bevis for at paret ikke kan ha vært tilstede på åstedet for kidnappingen på det aktuelle tidspunktet.

Ellah Joy Pique

Ellah Joy Piquet forsvant fra skolen tirsdag i forrige uke, da en vestlig mann og en filippinsk kvinne skal ha lokket henne med inn i en svart bil.

Foto: Privat

LES OGSÅ:

Kan bli løslatt tirsdag

Berger og hans forlovede sitter nå i politiets forvaring på provinspolitistasjonen, slik de har gjort siden de ble arrestert på flyplassen i byen for ni dager siden. I dag ble det klart at de må bli værende to dager til.

Statsadvokaten skal i morgen ta stilling til om paret kan settes fri umiddelbart, eller om de forsatt skal vente på rapporten fra det lokale politiet.

Mye kan likevel tyde på at Berger og forloveden kan bli satt fri tirsdag morgen lokal tid.

Parets advokat Salvador Solima snakker med lokalpressen

Salvador Solima, advokaten til Sven-Erik Berger og forloveden, sier til lokalpressen at paret må løslates straks.

Foto: Anders Magnus / NRK

SISTE NYTT

Siste nytt