Hopp til innhold

Castro langer ut mot Stoltenberg

Cubas tidligere president Fidel Castro (88) beskylder Nato og generalsekretær Jens Stoltenberg for å ha et horn i siden til Russland.

Fidel Castro

Fidel Castro og Russlands president Vladimir Putin under et møte i Havanna i juli i år.

Foto: HANDOUT / Reuters

I en artikkel publisert i flere kubanske aviser hevder Castro at Nato planlegger en «utryddelseskrig» mot Russland, skriver nyhetsbyrået AFP.

– I går lyttet jeg til uttalelsene til Natos nye generalsekretær. For et hat han hadde i ansiktet, skriver den kubanske lederen, som mener Stoltenberg gjør alt han kan for å undergrave Russland og deres allierte.

Castro sier han reagerer sterkt på Nato-sjefens retorikk.

Skriver bøker og artikler

Castros kommentar kommer i kjølvannet av Stoltenbergs første pressekonferanse som ny generalsekretær i Nato, der han understreket at Russland må endre kurs i Ukraina, samtidig som han sa at forsvarsalliansen fortsatt ønsker et konstruktivt forhold til Moskva.

– Vi må se en tydelig endring i Russlands handlinger, en endring som viser at de er innstilt på å følge internasjonal lov med Russlands forpliktelser og ansvar, sa Stoltenberg.

Castro, som gikk av som Cubas leder i 2006 på grunn av dårlig helse, har siden den gang skrevet bøker og artikler for statspressen.

Det har så langt ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Stoltenbergs presseansvarlig.

SISTE NYTT

Siste nytt