Carson gir opp valgkampen

Republikaneren Ben Carson (64) dropper torsdagens TV-debatt og kunngjør at han ikke ser noen vei videre i nominasjonskampen.

Dr. Ben Carson

TAPT KAMP: Ben Carson fikk 6,4 prosent av stemmene på republikansk side under «supertirsdagen».

Foto: CHRIS KEANE / Reuters

Kunngjøringen skjedde i form av en skriftlig uttalelse til tilhengerne onsdag, der 64-åringen opplyste at han dropper torsdagens TV-debatt i Detroit mellom de gjenværende republikanske kandidatene.

– Jeg setter pris på støtten fra alle Amerikas hjørner. Jeg er takknemlig over at mine kampanjebeslutninger ikke styres av pengene – men av hva som er i det amerikanske folks beste interesse, sier Carson i uttalelsen.

Carson kommer imidlertid ikke til å formelt avslutte sin nominasjonskampanje, skriver Washington Post.

Isteden akter Carson å holde en tale om sin «grasrotbevegelses» politiske framtid fredag på en konservativ konferanse i Maryland utenfor Washington D.C.

Kunngjøringen onsdag blir likevel en erkjennelse av at den pensjonerte hjernekirurgen har gitt opp kampen om å bli Republikanernes presidentkandidat.

Carson har gjort seg bemerket med flere kontroversielle uttalelser. Blant annet at en muslim vil være uskikket til å være president i USA.

Cruz ba motstanderne trekke seg

Så sent som i natt fremholdt Carson at han fortsatt ville kjempe til tross for nederlaget i tirsdagens 11 stater.

Under den viktige «supertirsdagen» fikk Carson kun 6,4 prosent av de republikanse stemmene.

Ted Cruz, som var nærmest Trump tirsdag kveld, ba etter seirene i Texas og Oklahoma om at motstanderne skulle trekke seg. På den måten skulle han ta opp kampen mot Donald Trump på republikansk side.

Carson har ikke vunnet en eneste av de 15 delstatene som har holdt nominasjonsvalg og nominasjonsmøter.

Donald Trump leder soleklart kampen om det republikanske kandidaturet. Bak ham følger Ted Cruz og Marco Rubio. John Kasich ligger i likhet med Carson langt etter trekløveret.

SISTE NYTT

Siste nytt