Hopp til innhold

Carrie Lam lover bedre styring i Hongkong

Leder av Hongkong-regjeringen Carrie Lam takket innbyggerne for at lokalvalget søndag ble gjennomført på en fredelig måte.

Carrie Lam holder pressekonferanse 26. november

Lam sier hun vet at mange velgere i byen var misfornøyde. Hun lovet samtidig at byregjeringen skal lytte til signalene fra valget.

Carrie Lam

Carrie Lam har fremdeles Kinas støtte, forsikrer Beijing.

Foto: MARKO DJURICA/Reuters/NTB Scanpix

– Alle vil tilbake til hverdagen, men det krever innsats fra alle parter, sa Lam i en direktesendt pressekonferanse natt til tirsdag.

Hun oppfordret nok en gang innbyggerne i Hongkong til å avstå fra voldsbruk.

Komité skal granske

Lam sier hun vil få fortgang i dialogen med motparten, og planlegger å opprette en komité som skal undersøke de dyptgripende sosiale utfordringene som var med på å utløse uroen i byen.

Søndagens valg viste også at mange vil stoppe opptøyene og volden som har preget Hongkong det siste halve året, hevder Lam.

I lokalvalget sikret de pro-demokratiske kandidatene kontroll i alle 18 distrikter. Det ligger an til at de har sikret seg kontroll over 390 av 452 seter.

Ingen innrømmelser

Den sterkt pressede lederen nektet å komme med innrømmelser overfor opposisjonen. Hun la til at regjeringen i Kina ikke har gitt henne skylden for valgskredet der den pro-demokratiske bevegelsen sikret seg 90 prosent av setene.

Til tross for valgresultatene opplyser Kina at de fremdeles vil støtte Hongkongs leder Carrie Lam.

Statlige medier prøvde tirsdag å diskreditere resultatet. Avisen The People's Daily pekte på at sosial uro hadde «forstyrre valgprosessen» mens avisen China Daily mener resultatet ble påvirket av trusler og skitne triks.

SISTE NYTT

Siste nytt