Canada i sorg etter hockeytragedien

Årsaken til bussulykken som kostet 15 mennesker livet er fortsatt ikke kjent. Bilder fra ulykkesstedet viser den smadrede bussen som det unge ishockeylaget satt i.

Bussulykke i Canada

STORE SKADER: Det er et kaotisk ulykkessted og begge kjøretøyene fikk store skader.

Foto: Jonathan Hayward / AP

Hockeylaget Humboldt Broncos med spillere i alderen 16-20 år var på vei til en bortekamp mot Nipawin Hawks i provinsen Saskatchewan fredag kveld da ulykken skjedde.

I et veikryss på Highway 35, tre mil nord for byen Tisdale, kolliderte spillerbussen med en fullastet semitrailer.

Det var 29 mennesker om bord og 15 mennesker mistet livet. Blant dem lagets hovedtrener, lagkapteinen og lagets speaker. De resterende 14 ble skadd, og for to av dem er tilstanden kritisk.

Store skader

Dronebilder fra ulykkesstedet viser at ulykken skjedde på en lang rett veistrekning. Bussen er totalvrak og delt i to. Seteradene er flerret av bussens understell og lasten fra traileren ligger strødd rundt på jordet ved veikrysset. Traileren var ifølge AP lastet med torv-sekker.

Det skal ha vært et stopp-skilt der trailersjåføren skulle kjøre ut på veien. En trerekke på ene siden av krysset skal ha hindret sikt for trafikanter på begge veiene, skriver AP.

Bussulykke i Canada

KRYSS: Ulykken skjedde i dette krysset på Highway 35 i Saskatchewan-provinsen fredag.

Foto: JONATHAN HAYWARD / AP

Føreren av semitraileren ble først pågrepet, men senere løslatt og får nå oppfølging av psykolog.

Politiet opplyser at det gjenstår å undersøke flere forhold. Blant annet hvordan været var da ulykken skjedde og om det kan ha vært feil på kjøretøyene.

Lite samfunn

Laget kommer fra den lille byen Humboldt med rundt 6000 innbyggere og det lille lokalsamfunnet er som resten av landet sterkt preget av den tragiske ulykken.

– Det er overveldende. Det har vært tøft for oss alle. Mange av disse barna har vokst opp her og alle kjenner alle, sier ordfører Rob Myench til AP.

Michelle Straschnitzkis 18 år gamle sønn Ryan var en av dem som overlevde og ble fraktet til sykehus i Saskatoon.

– Vi har snakket med ham, men han sier at han ikke har følelse i de nedre kroppsdelene. Jeg vet ikke hva som skjer. Jeg er så lei meg på vegne av lagkameratene hans, sier Straschnitzki.

NHL-markering

Blackhawks Jets Hockey

HYLLET: Chicago Blackhawks målvakt Jeff Glass med påskriften «Broncos» på drakten under lørdagens kamp mot Winnipeg Jets.

Foto: John Woods / AP

Fra hele hockeymiljøet kommer det kondolanser til de pårørende etter ulykken.

– Våre tanker går til det canadiske ishockeyforbundet og SJHL's Humboldt Broncos, deres spillere, støtteapparat, familier og venner, skriver Norges Ishockeyforbund på Twitter.

Da NHL-lagene Chicago Blackhawks møtte Winnipeg Jets lørdag kveld var navneplatene på ryggen byttet ut med «BRONCOS» som en hyllest til guttelaget.

På The Humboldt Broncos nettside skriver klubbpresident Kavine Garinger at de er i sjokk etter ulykken.

– Våre tanker og bønner går til familiene til våre ansatte og utøvere, og til alle som er berørt av denne forferdelige tragedien. Broncos-familien er i sjokk, skriver Garinger.

Humboldt Broncos

HARDT RAMMET: 10 av guttespillerne på Humboldt Broncos døde i ulykken i tillegg til lagledere, assistenter og bussjåføren.

Foto: HTTPS://TWITTER.COM/HUMBOLDTBRONCOS

Garinger er også utdanningssjef i skoleregionen og kjente alle spillerne personlig, og en av ungdommene bodde hjemme hos ham.

Til avisen Saskatoon Star Phoenix sier presidenten at klubben aldri vil bli den samme igjen.

– Det er den dypeste sorg du kan tenke deg.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt

Stor eksplosjon i boligkompleks i Göteborg: – Man hørte bare at folk skrek

23 personer er fraktet til sykehus etter en stor eksplosjon i en boligblokk i Göteborg. Redningstjenesten utelukker at eksplosjonen har naturlige årsaker.