Cameron fikk en amerikansk grill i gave fra Obama

Britenes statsminister David Cameron er på et to dagers besøk hos USAs president Barack Obama for blant annet å diskutere fremtiden i Afghanistan.

 Barack Obama og David Cameron

David Cameron er på statsbesøk i USA. I dag var han i Det hvite hus i møte med Barack Obama.

Foto: Pablo Martinez Monsivais / Ap

De to statslederne snakket i tillegg til situasjonsjonen i Afghanistan blant annet om det som skjer i Syria, om Irans atomprogram og om den økonomiske situasjonen i verden.

LES: Obama forklarte Cameron basketball før alvoret venter

– Vi har hatt gode diskusjoner, sa den britiske statsminister David Cameron, som også understreket de to landenes sterke bånd.

USAs president, Barack Obama understreket utfordringene landene vil ha i Afghanistan frem til de gir tilbake makten til afghanerne i 2014.

– Både jeg og Cameron vet hvor vanskelig oppdraget i Afghanistan er. Vårt mål er, over de neste to årene, at afghanerne selv vil være rystet til å ta over makten i eget land. Det kommer til å bli utfordringer, men jeg tror vi vil klare å gi afghanerne de verktøyene de trenger med en jevn overgang over de to neste årene, sa Obama under pressekonferansen etter møtene i Det hvite hus onsdag.

Personlig grillgave

Under besøket i Washington DC har Cameron fått en grill i gave fra USAs president. Grillen er en standard Braten 1000 Series Grill og er inngravert med et amerikansk og et britisk flagg samt en personlig gravert plakett

Grillen er ment som et minne om Obamas besøk i Downing Street 10 i fjor der både presidenten og statsministeren rullet opp ermene i hagen til Cameron og serverte grillmat til både britiske og amerikanske soldater.

Denne gaven vil forhåpentligvis veie opp for gaven som Cameron fikk første gang de møttes som statsledere. Da fikk den britiske statsministeren en samling amerikanske filmer på DVD, noe britisk presse var noe smålig gave.

Honning fra egen hage

Michelle Obama overrakte Samantha Cameron en krystallvase med honning samlet fra hennes egne bikuber i hagen rundt Det hvite hus.

Statsministerens barn fikk amerikansk produserte saccosekker med presidentens segl på. Hver enkelt av dem har også barnas navn brodert på.

Obama kommer til å legge vekt på det nære og gode forholdet mellom han og Cameron og deres to land under det to dager lange besøket. Det skal også holdes en statsmiddag for de britiske gjestene.

SISTE NYTT

Siste nytt