Cameron: - Den søteste seieren av alle

David Cameron var i ekstase da han takket valgkampmedarbeiderne sine i natt. Han rangerer årets seier som den beste noensinne.

Den britiske statsministeren David Cameron holder en energisk seierstale til staben sin etter at det ble klart at De konservative kom til å bli det største partiet i Underhuset.

– Dette er klart en veldig sterk natt for De konservative, sa David Cameron da han fredag morgen talte til velgerne i valgkretsen Witney, der han beholdt sitt parlamentsete.

Cameron understreket at det var for tidlig å si hva resultatet blir til slutt, men var tydelig tilfreds med valget så langt.

Men på bakrommet, sammen med sine nærmeste medarbeidere var tonen langt løsere.

- Jeg husker første gang jeg stemte - det var en stor seier. Jeg husker første gangen jeg jobbet med en valgkamp i 1992 - det var en stor seier. Jeg husker 2010 da vi oppnådde drømmen om få Labour ut og De konservative tilbake i regjering - det var en stor seier. Men dette er den søteste seieren av alle, sa Cameron.

- La oss feire at alle tok feil

En mobilvideo viser hvordan De konservative så smått hadde begynt feiringen i morgentimene

- La oss feire at motstanderne har tatt feil, at meningsmålingene har tatt feil og at kommentatorene har tatt feil, sa Cameron spøkefullt, før han gikk over i en mer alvorlig tone.

- Den viktigste grunnen til at vi skal feire er at vi får en ny mulighet til å tjene landet vårt. Nå kan vi tilby ekte håp til innbyggerne i dette landet.

Laster Twitter-innhold

– Velgerne gikk for det trygge

Rundt 70 prosent av stemmene er telt etter torsdagens valg. Valgdagsmålingen antydet 316 plasser til statsminister David Camerons parti.

En ny prognose BBC gjorte natt til fredag, viser at De konservative ligger an til å få 325 seter i Parlamentet. Det er i praksis nok til en flertallsregjering.

– Velgerne gikk for det trygge, og det tryggeste i denne sammenhengen er de konservative, sier Storbritannia-ekspert Jan Erik Mustad.

Mustad peker på at Cameron spilte på den økonomiske politikken som har vært ført tidligere.

– Selv om den har slått ut negativt for de nederst på rangstigen, så har det vært en liten økonomisk vekst i landet.

– Cameron har vist veldig klart hvilken vei han ønsker å gå. Han har vist at hvis de vil fortsette denne utviklingen, så må velgerne i hvert fall ikke stemme Labour, men holde seg til De konservative, sier Mustad.

DIREKTE: Storbritannia etter valget
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt