Krever at Cameron trekker seg etter Panama-avsløringer

Etter å ha benektet enhver befatning med Panama-avsløringene, ble David Cameron nødt til å innrømme at han selv hadde hatt verdier i skatteparadiset. Det har svekket ham politisk.

Cameron innrømmer å ha hatt investeringer i skatteparadis frem til 2010. Representant Owen Smith kommenterer

INNRØMMER: Her forteller Cameron om verdiene han hadde i offshore selskapet, og representant Owen Wilson sier hva han tenker om det videre forløpet.

Mindre enn tre måneder før folkeavstemningen om å forbli i EU, snublet David Cameron på en uventet hindring: Panama papers.

Påstandene gikk ut på at han hadde hatt en personlig fortjeneste fra selskaper i Panama, i likhet med sin egen far.

Etter tre dager med fornektelse og fire bortforklarende pressemeldinger, ble han nødt til å innrømme at han hadde disponert verdier i skatteparadiset frem til 2010.

Han innrømmet også at han løste ut disse, med tanke på å bli statsminister. Fondet hadde faren styrt i nesten tretti år gjennom det Panama baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca, uten å betale skatt.

ICELAND-TAX-MEDIA-PANAMA-POLITICS-GOVERNMENT-DEMO

SKAM: Islandske demonstranter har avsatt sin statsminister, etter avsløringene.

Foto: HALLDOR KOLBEINS / Afp

Ethvert dannet menneske ville trukket seg umiddelbart

John Mann, representant i Labour party

David Cameron, som allerede utsettes for daglige angrep fra EU-skeptikerne i sitt eget parti, kan bli svekket av denne saken, på et tidspunkt hvor de som kjemper mot Brexit trenger all den støtten de kan få.

Krever at han går av

Opposisjonen og mediene bruker naturligvis dette mot Statsministeren, og tar ikke på ham med silkehansker.

En rekke partirepresentanter oppfordrer Cameron til å gå av med umiddelbar virkning, fordi han ikke har vært ærlig om å ha tjent på sin fars investeringer i skatteparadiser.

Tom Watson, nestleder i opposisjonspartiet Labour, sa at Cameron umiddelbart burde betale tilbake til statskassen all fortjeneste han har hatt.

BRITAIN-POLITICS-LABOUR

VELVILLIG: Labour-representanten Tom Watson sier han er overbevist om at Cameron vil gjøre det rette og betale tilbake enhver gevinst til den britiske stat.

Foto: LEON NEAL / Afp

Statsministeren har tidligere kritisert de som investerer i slike komplekse ordninger for å slippe unna skatt, og jeg er sikker på at han nå vil vurdere å frivillig betale tilbake penger som, ifølge hans egne ord, moralsk tilhører statskassen.

Watson har også sagt til Sky News at han tror Cameron kan bli nødt til å trekke seg.

Labour-representanten John Mann er mer krass i sine reaksjoner, og krever at Cameron trekker seg med umiddelbar virkning. Han legger til at «ethvert dannet menneske» ville gjort det samme.

Statsministeren blir også anklaget for å være hyklersk, etter at han gjentatte ganger har langet ut mot kjendiser og firmaer som gjemmer pengene sine i skatteparadis.

Slaktes i pressen

Selv blant aviser som er kjent for å være Cameron-vennlige, er det lite sympati for statsministeren etter at han avslørte at han selv hadde aksjer i et offshore-selskap frem til 2010.

Daily Mirror

TYDELIG: På forsiden til Daily Mirror står det 'Calls for Cameron to quit'. Det blir ikke stort mer eksplisitt enn det.

Foto: Faksimile

The Daily Mirror kommer på forsiden med en direkte oppfordring til statsministeren om å fratre.

Den hete debatten om britisk EU medlemskap har gjort statsministeren ekstra sårbar. Panama-avsløringene og utydeligheten fra David Cameron, har utvilsomt bidratt til å svekke troverdigheten hans ytterligere.

SISTE NYTT

Siste nytt