California lover å slåss mot Trump

Californias guvernør Jerry Brown lover å forsvare statens politikk på miljø, innvandring, og helse. Med Trump i posisjon frykter han at USA blir et mer splittet land.

State of the Union, California, tale

VIL FORSVARE: Guvernør Jerry Brown avsluttet sin tale med en referanse fra den amerikanske borgerkrigen.

Guvernør Jerry Brown nevnte han aldri med navn, men president Donald Trump kaster langer skygger i den solrike staten.

– Vi kan komme til å måtte forsvare våre lover, og forsvare dem skal vi. Og la meg være tydelig: Vi vil forsvare alle, hver mann, hver kvinne, hvert barn som har kommet hit for et bedre liv og har bidratt til vår stats velferd, sa den demokratiske guvernøren.

California State of the State Jerry Brown

STØTTE: Guvernør Jerry Brown fikk bred støtte for sin tale.

Foto: Rich Pedroncelli / AP

LES OGSÅ: Mexico fordømmer Trumps grensemur

Kritiserer klimapolitikk

Han høstet stor applaus, også fra de republikanske delegatene. Brown var også bekymret for bruken en "alternative fakta" i den nye administrasjonen og hva det gjør med klimapolitikken.

– Uansett hva de gjør i Washington kan de ikke endre fakta. Klimaet endrer seg, temperaturene stiger, det samme gjør havet. Verden vet dette. 194 land har skrevet under Parisavtalen for å begrense klimagassutslipp, sa Brown.

Den offentlige radiostasjonen NPR kaller talen en peptalk for en engstelig stat.

Trump upopulær i California

I California er et overveldende flertall av velgerne demokratiske. Trump fikk bare 31,5 prosent av stemmene i presidentvalget. Trump har vedtatt å bygge en mur mot Mexico og slå hardt ned på byer som tilbyr ekstra beskyttelse til illegale innvandrere.

USA-TRUMP/SANCTUARYCITIES

DEMONSTRASJONER: Det har vært demonstrasjoner i flere byer i California mot Trumps innvandringspolitikk

Foto: LUCY NICHOLSON / Reuters

Både Los Angeles og San Francisco gjør det, i tillegg til rundt 40 byer i California. Det har vært protester mot Trumps forslag i flere steder i staten.

Det kan for eksempel dreie seg om å tilbakeholde føderale midler. Noen av representantene var bekymret for den tilspissede konflikten med hovedstaden.

– Vi går til krig mot Washington D.C. Det kommer ikke til å hjelpe California, sa senator Jim Nielsen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt