Én drept i angrep mot bygning med journalister i Gaza

Gaza/Oslo (NRK): Ett barn og tre journalister er drept i et israelsk luftangrep mot bygningen hvor nyhetsbyrået AFP holder til i Gaza by onsdag, ifølge Hamas. Fra før er fem drept i Gaza bare i ettermiddag.

En mann løper i sikkerhet på Gazastripen

Bare de som absolutt må befinner seg utendørs på Gazastripen akkurat nå.

Foto: SAID KHATIB / Afp

Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Gaza

Tre palestinske journalister ble drept da israelske raketter traff bygningen to ganger. Ifølge de israelske forsvaret skal bygningen være et skjulested for militante Hamas-sympatisører, skriver det russiske nyhetsnettstedet RT.

Nyhetsbyrået har nå bestemt seg for å stenge kontorene sine i Gaza etter angrepet på bygningen.

Folk i Gaza har vært svært spente på hva som blir reaksjonene etter at en bombe eksploderte på en buss i Tel Aviv tidligere onsdag.

Minst 22 mennesker ble skadd, opplyser sykehuskilder. Ifølge israelske myndigheter var angrepet i Tel Aviv en terrorhandling.

Den militante delen av Hamas, Al Gassam-brigaden, skal ha tatt på seg ansvaret for angrepet.

Gatene er tomme

Det har tidligere vært stille i Gaza by, men rett etter angrepene i Tel Aviv var det virkelig stille.

Det har allerede vært en lang uke her i Gaza, og gatene er tomme og folk spente her i Gaza. Bare de som absolutt må bevege seg utendørs gjør det.

Alle andre holder seg innendørs og venter på hevnen fra Israel. Og den kan bli massiv.

Like etter bomben i Tel Aviv kunne det høres to bombedrønn, og flere palestinske raketter har blitt skutt ut.

109 personer er drept på Gazastripen og 809 skadd siden forrige onsdag, ifølge FN. Fire israelere er drept og 50 er skadd, deriblant 14 barn.

Usikre fredsforhandlinger

I Kairo har ledere fra Hamas sittet sammen med Egypts nye lederskap og forhandlet med israelerne om en våpenhvile. Denne bomben og de kommende rakettene gir ikke det beste utgangspunktet for nye møter.

For faren ved at Kairo-samtalen har trukket ut har nettopp vært at en slike angrep kunne ramme uskyldige og at konflikten eskalerer.

Tidligere i dag ble det rapportert om at det bare var detaljer som gjenstod i forhandlingene, og at israelerne var så godt som klare til å undertegne. Etter bomben har det vært stille fra Benjamin Netanyahu og de israelske lederne.

SISTE NYTT

Siste nytt