NRK Meny
Normal

Opprørere bygger forsvarsmateriell ut av Gaddafi-våpen

Libyske opprørere bygger improviserte raketter og bomber ut av Gaddafi-styrkenes defekte våpen.

I et klasserom ved et universitet i byen Misrata, har dusinvis av sivile gått sammen for å bygge forsvarsmateriell mot Gaddafi-styrkene.

– Vi bruker rakettene og bombene vi finner, og prøver å forstå ideen bak dem for så å lage etterligninger, sier en talsperson for opprørerne til Al Jazeera.

Bruker materiale fra jagerfly

De har plukket opp og samlet gjenstander fra sammenstøtene som har herjet i landet de to siste månedene. Opprørerne har blant annet funnet materiale og våpen som har gått i stykker fra helikoptre og MIG jagerfly.

Som en del av sin innsats for å beskytte byen mot angrep, har en liten industri av verksteder vokst opp på diskrete steder rundt om i byen.

Opprørere har de siste to månedene kjempet harde kamper mot Gaddafi-styrker, og det med blant annet våpen de har klart å plyndre eller finne.

De jobber frivillig, og i mange timer av gangen for å utvikle våpen i håp om å ruste opprørere som kriger på frontlinjen.

Prøvde å sette i gang offensiv

Opprørerne som har kontroll over byen Misrata forsøkte tirsdag å sette i gang en offensiv videre vestover. De nærmet seg langsomt Zlitan, men folk i området sa det av hensyn til de lokale stammefolkenes følelser var vanskelig for opprørerne å sette i gang direkte angrep mot Zlitan.

Tidligere på tirsdag ble det meldt om at libyiske regejringsstyrker avfyrte raketter mot Tunisia.

SE VIDEO FRA VÅPENVERKSTEDET I MISRATA:

Video Opprørere bygger våpen

Opprørere bygger våpen ut av skrot og rester de har funnet fra sammenstøtene med Gaddafi-styrkene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt