Opprørere bygger forsvarsmateriell ut av Gaddafi-våpen

Libyske opprørere bygger improviserte raketter og bomber ut av Gaddafi-styrkenes defekte våpen.

I et klasserom ved et universitet i byen Misrata, har dusinvis av sivile gått sammen for å bygge forsvarsmateriell mot Gaddafi-styrkene.

– Vi bruker rakettene og bombene vi finner, og prøver å forstå ideen bak dem for så å lage etterligninger, sier en talsperson for opprørerne til Al Jazeera.

Bruker materiale fra jagerfly

De har plukket opp og samlet gjenstander fra sammenstøtene som har herjet i landet de to siste månedene. Opprørerne har blant annet funnet materiale og våpen som har gått i stykker fra helikoptre og MIG jagerfly.

Som en del av sin innsats for å beskytte byen mot angrep, har en liten industri av verksteder vokst opp på diskrete steder rundt om i byen.

Opprørere har de siste to månedene kjempet harde kamper mot Gaddafi-styrker, og det med blant annet våpen de har klart å plyndre eller finne.

De jobber frivillig, og i mange timer av gangen for å utvikle våpen i håp om å ruste opprørere som kriger på frontlinjen.

Prøvde å sette i gang offensiv

Opprørerne som har kontroll over byen Misrata forsøkte tirsdag å sette i gang en offensiv videre vestover. De nærmet seg langsomt Zlitan, men folk i området sa det av hensyn til de lokale stammefolkenes følelser var vanskelig for opprørerne å sette i gang direkte angrep mot Zlitan.

Tidligere på tirsdag ble det meldt om at libyiske regejringsstyrker avfyrte raketter mot Tunisia.

SE VIDEO FRA VÅPENVERKSTEDET I MISRATA:

Video Opprørere bygger våpen

Opprørere bygger våpen ut av skrot og rester de har funnet fra sammenstøtene med Gaddafi-styrkene.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt