BW Offshore-skip kapret utenfor Nigeria

BW Offshore-skipet «Sendje Berge» er kapret av pirater utenfor kysten til Nigeria. Ni personer er kidnappet.

Sendje Berge

«Sendje Berge» er en såkalt FPSO, det vil si en flytende installasjon (produksjonsskip) som ligger på olje- og gassfelt.

Foto: BW Offshore

I natt klokken 04.20 norsk tid ble skipet «Sendje Berge», som er eid av det Oslo Børs-noterte selskapet BW Offshore, kapret av pirater utenfor på kysten utenfor Nigeria.

Det går frem i en børsmelding fra selskapet.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Ni personer er kidnappet

Ni nigerianske statsborgere ble kidnappet i kapringen, og har fremdeles ikke kommet til rette, opplyser finansdirektør Ståle Andreassen i BW Offshore til NRK.

– Det som har skjedd er at det har vært et piratangrep, der pirater har kommet seg om bord i skipet vårt og bortført ni av våre ansatte. Det er en relativ fersk situasjon, så vi jobber fortsatt med å få klarhet i hva som har skjedd, sier han.

Ifølge Andreassen var både mannskap og noen som jobbet for et eksternt serviceselskap om bord da angrepet skjedde, og blant dem som ble kidnappet.

Jobber med å få de ni i sikkerhet

De ni personene som ble kidnappet er fortsatt ikke funnet, men hendelsen skal være avklart og ingen av dem som er igjen om bord har fått fysiske skader.

– Det er selvfølgelig kjempealvorlig. Vårt fokus nå er å jobbe med myndighetene og marinen i landet for å finne en løsning slik at vi kan få de ni tilbake i sikkerhet, sier han.

Andreassen opplyser at det var totalt 57 personer om bord i skipet da angrepet skjedde, men ønsker ikke overfor NRK å bekrefte eller avkrefte om det var nordmenn om bord.

Det børsnoterte selskapet har hovedkontor i Singapore og Norge, og har sitt utspring fra det norske shippingselskapet Bergesen.

Skipet «Sendje Berge» ligger på Okwori-feltet i Nigeria på kontrakt med Addax Petroleum.

SISTE NYTT

Siste nytt