NRK Meny
Normal

Buss truffet i Donetsk

MOSKVA (NRK): 10 mennesker ble drept da en granat traff et busstopp i Donetsk i formiddag. Samtidig sier ukrainske militære at de har gitt opp kontrollen over flyplassterminalen utenfor byen.

13 drept u buss i Donetsk

Mennesker i ødelagt hus

To innbyggere ser på ødeleggelsene etter at huset deres ble truffet av en granat i Donetsk onsdag.

Foto: Alexander Ermochenko / Reuters

Det var i bydelen Bosse sør i Donetsk flere granater ifølge nyhetsbyrået Interfax slo ned i nærheten av et busstopp.

Ifølge en talsmann for de pro-russiske separatistenes forsvarsdepartementet Edvard Basurin ble 10 mennesker drept og to skadet.

Reuters' fotograf på stedet sier eksplosjonen knuste vinduene til flere butikker i nærheten av busstoppet. Fotografen så seks døde i og utenfor bussen.

Skytingen i utkanten av Donetsk har fortsatt også i dag, etter at minst ti sivile mistet livet i ulike eksplosjoner i går.

Det er andre gang på litt over en uke at sivile dør i et angrep på en buss i Øst-Ukraina. 12 mennesker mistet livet de en buss sist tirsdag ble truffet da den var i ferd med å passere gjennom en av de ukrainske regjeringsstyrkenes kontrollposter på veien mellom Mariupol og Donetsk.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Militære skyter

Militære skyter Ukrainske militære skjøt i natt med bazooka mot russiske separatister i Peshky utenfor Donetsk.

Foto: Oleksandr Klymenko / Reuters

Trekker seg ut av flyplassen

Samtidig innrømmer nå ukrainske myndigheter at de har mistet kontrollen over terminalområdet ved flyplassen utenfor Donetsk.

– Vi tok beslutningen i går å trekke oss ut av den nye terminalen på flyplassen, sier talsmannen for det den ukrainske hæren Vladislav Seleznjov ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det ukrainske forsvarsdepartementet sier også at ti av deres soldater har mistet livet i kamper bare det siste døgnet.

De prorussiske separatistene sier at de har tatt til fange 17 ukrainske soldater som var fanget inne i de ødelagte bygningene flyplassen i Donetsk.

En mindre gruppe ukrainske soldater har holdt ut i den ødelagte terminalbygningen og stått mot angrep fra separatistene i mange måneder, og kampen om flyplassen er blitt symbolsk viktig for begge parter i den et år lange konflikten i Ukraina.

Se bildene fra terminalbygningen i Donetsk.

Hovedbygningen på Sergej Prokovjev-flyplassen
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt