NRK Meny
Normal

Titalls drept i flere angrep mot kvinnelige studenter

Over 20 personer har mistet livet i flere angrep i Pakistan. Flere kvinnelige studenter ble først drept i et bombeangrep, før væpnede menn angrep og okkuperte sykehuset der bombeofre ble behandlet.

Ansatte og pasienter flykter fra et sykehus i Quetta, Pakistan, som ble delvis okkupert. Militsen og sikkerhetsvaktene skjøt mot hverandre.

11 personer skal ha blitt drept i angrepet på sykehuset i Quetta. Videobilder viser ansatte og pasienter som flykter fra sykehuset, mens lyden av skyting høres i bakgrunnen.

Den første eksplosjonen var rettet mot en buss med sjiamuslimer i byen Quetta i Pakistan.

– Eksplosivene var plassert i bussen fra kvinneuniversitetet i Quetta, sier politisjef Zubair Mahmood.

12 av de 14 som ble drept i eksplosjonen skal være kvinnelige studenter ved universitetet Sardar Bahadur Khan. Trolig var det en fjernstyrt bombe som var plassert i skolebussen.

Lashkar-e-Jhangvi, en gruppe med radikale sunnimuslimer, hevder å stå bak angrepene på skolebussen og sykehuset. Ifølge gruppen skal et av deres kvinnelige medlemmer ha sprengt bussen i luftet, fordi det sjiamuslimer ombord.

Ifølge regjeringskilder skal det også har vært personer med annen religiøs bakgrunn ombord i bussen.

Artikkelen fortsetter.

Bombeangrep i Queatta Pakistan

Sikkerhetsstyrker pågriper en antatt gjerningsmann etter gisselaksjonen ved sykehuset.

Foto: BANARAS KHAN / Afp

Sykehus angrepet

Minst 19 studenter ble kritisk skadd i angrepet mot bussen. Kort tid etter bussbomben, eksploderte nok en bombe ved sykehuset Bolan Medical Complex, hvor de sårede ble behandlet.

Ifølge nyhetsbyrået AFP ble flere personer drept av bomben, som gikk av ved akuttavdelingen til sykehuset. Ytterligere 17 skal ha blitt skadet, flere av dem alvorlig. Nyhetsbyrået oppgir antallet døde i de to eksplosjonene til å være 23.

Ifølge nyhetsbyrået AP inkluderer dette fire soldater som ble drept i angrepet mot sykehuset. Det er uklart om disse ble drept av bomben, eller i den påfølgende skuddvekslingen.

I tillegg døde seks angripere i forbindelse med voldshandlingene. Fire av dem skal ha blitt skutt av regjeringsstyrker, to skal ha sprengt seg selv i luften.

Rømte i panikk

Eksplosjonen på sykehuset ble etterfulgt av skyting fra ukjente angripere, som i en periode okkuperte deler av sykehuset.

Dramatiske videobilder fra sykehuset viser pasienter og personell som rømmer fra sykehuset, mens lyden av skyting høres tydelig i bakgrunnen.

– Militante har gjemt seg i ulike deler av bygningen, og skytingen fortsetter. Vi prøver å få ryddet området, sier Abdul Wasey, en talsmann for de militære styrkene som ble satt inn for å gjenvinne kontrollen over sykehusområdet.

Artikkelen fortsetter.

Bombeangrep i Quetta i Pakistan

Sikkerhetsstyrker og paramilitære rykker inn for å frigi gislene på sykehuset.

Foto: BANARAS KHAN / Afp

Angrepet avsluttet

Like etter klokken 17.00 melder innenriksministeren i Pakistan at sikkerhetsstyrkene har klart å slå tilbake mot angriperne, og at sykehuset er under kontroll.

Inneriksministeren opplyser at fem personer har blitt drept, og en annen skadet i skuddvekslingen som fulgte etter bombeangrepet.

Det er foreløpig ikke er klart hvor mange angripere det er snakk om.

Innenriksministeren opplyser også at sikkerhetsstyrkene har reddet 35 personer som ble holdt som gisler på sykehuset.

Artikkelen fortsetter.

Bombeangrep i Quetta

Flere kvinnelige studenter ble drept da en bombe gikk av på en skolebuss i Quetta.

Foto: Arshad Butt / Ap

Historisk bygning sprengt

Quetta er provinshovedstad i Balochistan. Etniske grupper kjemper for selvstyre og større kontroll over ressursene i Baluchistan

Tidligere på dagen ble det historiske huset til Muhammed Ali Jinnah, Pakistans landsfader sprengt i Balochistan. En sikkerhetsvakt ble skutt da militante plasserte eksplosiver ved huset.

Angrepet har stor symbolsk betydning, ettersom Jinnah fortsatt omtales som «Quaid-e-Azam», som betyr «stor leder».

Sammenhengen mellom denne hendelsen og de øvrige voldshandlingene i Quetta er ikke kjent, men det rapporteres at Baluchistan Liberation Armys flagg på et tidspunkt ble heist ved bygningen, som nå er omgjort til museum.

Gruppen er en av flere militærfraksjoner som kjemper for Baluchistans uavhengighet fra Pakistan.

Eksplosjon ved historisk hus i Pakistan

Det historiske huset til Pakistans landsfader ble sprengt i et angrep, tidlig lørdag.

Foto: BANARAS KHAN / Afp
Busseksplosjon i Pakistan

Flere kvinnelige studenter ble drept da en bombe gikk av på en skolebuss i Quetta.

Foto: GBAPTN

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt