Hopp til innhold

Bombe-eksplosjon på buss i Tel Aviv

Tel Aviv/Oslo (NRK): Minst 16 mennesker er skadet etter at en bombe eksploderte på en buss i Tel Aviv. Fra høyttalere i Gaza hyller Hamas angrepet.

Bombeeksplosjon Tel Aviv

Rundt klokken 12 lokal tid eksploderte en bombe på denne bussen i sentrum av Tel Aviv.

Foto: IDF

Sidsel Wold
Foto: NRK

Den israelske havnebyen Tel Aviv har frem til nå vært mer eller mindre skånet for krigshandlinger, men i forrige uke ble de første rakettene sendt fra Gazastripen mot byen. Den gangen ble ingen skadet.

Nå har krigen også rammet Israels økonomiske hovedstad, og folk er i sjokk.

Ifølge israelske medier har øyenvitner forklart at en mann skal ha lagt igjen en pakke i en bag på bussen, før han selv forlot stedet.

I Gaza rapporterer BBCs journalist Jon Donnison at Hamas, over høyttaleranlegget til flere moskeer i byen, hyller de som plaserte bomben som skadet 16 personer, hvorav en alvorlig.

Hamas sin tv-kanal Al-Aqsa rapportere også i dag at «Hamas ønsker martyrhandlingen velkommen» og kaller bomben en naturlig reaksjon på drapene av flere palestinske sivile. Deriblant drapene på Dalou-familien søndag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Buss eksploderte i Tel Aviv

Minst 16 personer skal ha blitt skadet i busseksplosjonen.

Foto: Reuters

Gjerningsmann arrestert

Israelsk radio meldte tidlig at det var en selvmordsbomber som utløste bomben. Den israelske avisen Haaretz skrev at politiet først hadde arrestert det de mente var gjerningsmannen, men han ble senere sluppet fri.

Bombe gikk av på buss i Tel Aviv, Israel

Video: Like utenfor det militære hovedkvarteret i Tel Aviv klarte en terrorist å sprenge en buss i luften.

Bomben som gikk av like ved det militære hovedkvarteret i byen blir av israelsk politi definert som et terroranslag, skriver Jerusalem Post.

– Vi kan bekrefte at en bombe eksploderte på en buss i sentrum av Tel Aviv. Dette var et terroranslag, og de fleste har fått lettere skader, sier Ofir Gendelman, som er talsmann for statsminister Benjamin Netanyahu.

Fredelig i seks år

Bomben kommer på dag åtte av krigen på Gazastripen og det er usikkert hvordan dette vil påvirke fredsforhandlingene i Kairo, som var ventet å bli sluttført i dag.

Tel Aviv har av mange blitt regnet som Israels fredelige og liberale by, som ikke i så stor grad har blitt påvirket av krigshandlingene og ekstremismen som ellers har preget regionen.

Nå er menneskene i byen preget av sjokk og innbyggerne er i stor grad delt på midten i sitt syn på Hamas. Enten vil man forhandle, eller så vil man jevne Gaza med jorden. For det er ingen tvil om at dette angrepet rammer Israel rett i hjertet og vil få konsekvenser.

Tel Aviv regnes som Israels økonomiske sentrum. Forrige gang byen ble rammet av en bombe var i april 2006, da en palestinsk selvmordsbomber tok livet av 11 mennesker nær en kiosk i sentrum.

Eksplosjon på buss i Tel Aviv

Bussen som ble rammet av en eksplosjon i dag var ikke full av mennesker har øyenvitner rapportert.

Foto: Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt