NRK Meny
Normal

Bush: - Slik vil jeg bli husket

I et intervju der han reflekterer over sine åtte år i USAs sjefsstol, sier president George W. Bush at han ikke har solgt sjelen sin.

George W. Bush

President George W. Bush går om bord i «Marine One».

Foto: Lawrence Jackson / AP

I et intervju foretatt av hans lillesøster Dora Bush Koch, sier Bush at han var tvunget til å ta flere vanskelige beslutninger i sin embetstid i Det hvite hus, men legger til:

- Jeg var forbannet sikker på at jeg ikke kom til å ofre verdiene mine.

Bush forteller også at han mer enn noe ønsker å bli husket som en øverstkommanderende som forble trofast mot sine verdier og "ikke solgte sjelen for å ta hensyn til politiske prosesser".

George W. Bush, Doro Bush Koch og George W.H. Bush

President George W. Bush sammen med sin søster, Doro Bush Koch, og sin far, ekspresident George W.H. Bush.

Foto: ASH SEVERE / AP

- Jeg kom til Washington med et verdisett, og jeg forlater byen med de samme verdiene, sier Bush til søsteren i intervjuet som ble tatt opp tidligere denne måneden og sendt på National Public Radio nylig.

Les utdrag av intervjuet, sendt ut fra Det hvite hus (pdf)

Irak, aids og helsereform

Bush håper også at hans ettermæle måles etter suksessen av krigen i Irak, USAs bestrebelser for å utrydde aids og helsereformen i 2003.

- Jeg ønsker å være en president som er kjent for å ha befridd 50 millioner mennesker og hjalp til med å etablere fred; som fokuserte på individer snarere enn på prosesser; som oppfordret mennesker til å hjelpe naboen sin; som ledet arbeidet med å utrydde hiv/aids og malaria på forskjellige steder i Afrika; som hjalp eldre mennesker med å få reseptbelagte medisiner som en del av grunnpakken; som kom til Washington D.C. med et sett av politiske kunngjøringer og som jobbet så hardt som jeg bare kunne med å gjøre det jeg fortalte det amerikanske folket at jeg skulle, sier Bush.

I det samme intervjuet forteller Bush at det var en "utrolig erfaring å være president", men at han ikke vil savne å være i medienes søkelys hele tiden.

- Dette er en jobb som, du vet, åpenbart er ganske stressende; det er mye press som følger med, sier Bush.

LES OGSÅ: Bush gleder seg til å komme hjem til Texas

Video nsps_upload_2008_10_24_9_42_3_19.jpg

Video: Filmen «W» hadde premiere i Norge denne uken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt