Bush-rådgiver går av

En av president George W. Bush`s rådgivere, Dan Bartlett, skal gå av.

Dan Bartlett går av.
Foto: Charles Dharapak / AP

Årsaken til at Bartlett velger å ta hatten og gå den 4. juli i år, er knyttet til personlige grunner, kunngjorde Det hvite hus i dag.

- Hans innsats kan er umålbar. Jeg setter virkelig pris på hans dømmekraft og vennskap,  sier Bush i en uttalelse om sin avtroppende rådviger.

Bartlett har nemlig vært presidentens rådgiver og nære hjelper i mer enn 13 år. Han er dermed en av de viktigste personene som har forlater Det hvite hus, etter utenriksminister Donald Rumsfelds avgang i november i fjor.

- Prioriterer familien

Bartlett sier han lenge har vurdert å gå av for å finne en mindre krevende jobb, slik at han kan vie mer av tiden til sine tre barn.

- Jeg har full forståelse for hans avgjørelse om å prioritere familien. Hans aller viktigste oppgave er å være en kjærlig ektemann og far til de tre sønnene. Vi ønsker ham alt det beste, sa Bush.

Bartlett føyer seg inn i rekken av medhjelpere som har forlatt Bush og Det hvite hus den siste tiden.

I tillegg til Rumsfeld, har også J. D. Crouch, assisterende forsvarsminister for internasjonal sikkerhetspolitikk, og Meghan O`Sullivan, det nasjonale sikkerhetsrådets Irak- og Afghanistan-ekspert, valgte også å ikke følge Bush ut presidentperioden, som slutter i januar 2009. 

I slutten av juni vil også presidenten i Verdensbanken, amerikanske Paul Wolfowitz, gå av sin stilling etter å ha blitt utsatt for et massivt press fra flere hold. Bakgrunnen for dette er at han skal ha gitt sin kjæreste forfremmelse og en solid lønnsøkning da hun ble flyttet over fra Verdensbankens kommunikasjonsavdeling og til det amerikanske utenriksdepartementet da han ble utnevnt som sjef.

 

SISTE NYTT

Siste nytt