Bush på snarvisitt i Irak

USAs president George W. Bush kom i dag på et overraskelsesbesøk til Irak. Besøket kommer kort tid før Bush-administrasjonen legger fram en rapport om situasjonen i Irak til den amerikanske Kongressen.

President George W. Bush på lynvisitt i Irak
Foto: JASON REED / Reuters

Under besøket blir Bush ledsaget av utenriksminister Condoleezza Rice og sikkerhetsrådgiver Steven Hadley. De tre ankom til flybasen al-Asad i Anbar-provinsen vest for Bagdad tidligere i dag. Også USAs forsvarsminister Robert Gates er i Irak, men han landet i et eget fly en time før presidentens ankomst.

President George W. Bush (til høyre) og general David Petraeus.

President George W. Bush (til høyre) og general David Petraeus.

Foto: Charles Dharapak / AP

Bush skal under besøket ha møter med USAs øverstkommanderende i Irak, general David Petraeus, og ambassadør Ryan Crocker. Det er også ventet at Bush vil ha samtaler med Iraks statsminister Nuri Al-Maliki.

Irak-rapport

Petraeus og Crocker skal om få dager vitne overfor Kongressen om økningen i antallet styrker i Irak. I tillegg skal Det hvite hus legge fram en offisiell Irak-rapport til Kongressen innen 15. september. Redegjørelsene i Kongressen vil være avgjørende for den videre strategien for Irak-krigen.

Dette er tredje gang Bush besøker Irak siden invasjonen i 2003. Etter Irak-besøket reiser president Bush videre til Sydney, der han skal delta på APEC-toppmøtet.

President Bush går ned trappen fra Air Force One.
Foto: Charles Dharapak / AP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt