NRK Meny
Normal

Bush får pengene han trenger

President George W. Bush får de pengene han trenger for å fortsatt holde i gang krigsmaskineriet i Irak. Samtidig varsler han harde kamper.

Amerikansk militært kjøretøy i Irak
Foto: WISSAM AL-OKAILI / AFP

Demokratene har lenge krevd at det må fastsettes en dato for når tilbaketrekkingen av styrkene skulle starte.

Men nå har Demokratene gitt etter, og sier de vil støtte de soldatene som allerede er i Irak. 

Kongressen har ennå ikke formelt støttet presidenten, men det er ventet at det vil skje under en avstemning senere i kveld.

Men på en pressekonferanse i kveld sa president Bush at flertallet i Kongressen vil gi 600 milliarder til krigføringen i Irak.

Men det er bare inntil videre.

Vil ha ny dato

De nye 600 milliardene som Kongressen nå vil bevilge varer bare ut september, og da varsler Demokratene at de vil kjempe for en ny dato for tilbaketrekking, og varsler strengere krav mot den irakiske regjeringen.

Venter harde kamper

USAs president George W. Bush sier han venter harde kamper i Irak i tiden framover.

 

George W. Bush

USAs president George W. Bush under dagens presse-konferanse i Det hvite hus.

Foto: JIM WATSON / AFP

– Denne sommeren blir en kritisk periode. Vi venter harde kamper i de kommende ukene og månedene, sa Bush da han holdt pressekonferanse utenfor Det hvite hus torsdag.

Bush sier 30.000 nye soldater vil være på plass i Irak innen midten av juni, og advarer om at det må ventes flere tap. Samtidig understreker han at USA vil trekke seg ut av landet hvis den irakiske regjeringen ber dem om det.

– Vi er der på invitasjon fra den irakiske regjeringen. Det er en suveren stat. Hvis de hadde bedt oss om å forlate landet, ville vi forlatt det, sa Bush.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt