NRK Meny
Normal

Burma-bryllup sjokkerer

Innbyggerne i det lutfattige Burma er sjokkert over byllupsvideo som viser landets brutale ledere badende i luksus.

Thandar Shwe med smykker
Foto: IRRAWADY MAGAZINE / REUTERS

En video fra det overdådige bryllupet til juntasjef Than Shwes datter har lekket ut på Internett. Bryllups-scenene har skapt raseri blant vanlige burmesere.

Bruden står dekket av lag med perler og glitrende steiner som ser ut som diamanter.

Champagne og gull-seng

Det ti minutter lange opptaket viser bruden Thandar Shwe pyntet til trengsel, som sammen med sin nybakte ektemann øser champagne over et berg av vinglass.

Det mangler heller ikke bilder av bryllupskaken, som var i fem etasjer.

Det hele toppes med at brudeparet poserer foran en rikt dekorert, gull-belagt brudeseng. 

 

Than Shwe og major Zaw Phyo Win
Foto: IRRAWADY MAGAZINE / REUTERS

 

Selv før videoen ble lagt ut på nettet, gikk det rykter om den meget sjenerøse bryllupsfeiringen for hundrevis av gjester i hovedstaden Rangoon i juni.

Blant annet skal gavebordet ha inneholdt både luksusbiler og herskapelige hjem - til en verdi av tre ganger landets årlige helsebudsjett.

Med jernhånd

- Jeg har aldri sett så mange diamanter - selv om de virket mistenkelig gule, sier en person nyhetsbyrået Reuters har snakket med i Burmas største by Rangoon. Vedkommende ønsker med god grunn ikke å stå fram ved navn, for kritikk av juntaen tas ikke nådig opp.

Burmas junta styrer med jernhånd, og opposisjonen som ledes av fredsprisvinner Aung San Suu Kyi holdes under streng kontroll.

Makthaverne hevder selv at de opprettholder lov og orden, men greier ikke å få bukt med korrupsjon og andre samfunnsonder.

Imens lever det store flertallet i fattigdom, mange er tvangsarbeidere, mange er også flyktninger internt i Burma og i nabolandene.

Se bryllupsvideoen her

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt