NRK Meny
Normal

Hjerteskjærende scener i ruinene etter jordskjelvet i Christchurch

Kontrastene er enorme i Christchurch dagen etter at jordskjelvkatastrofen rammet byen.

Mens over 500 redningsarbeidere jobber på spreng for å redde ut de over 300 savnede fra ruinene i sentrum av Christchurch, klamrer pårørende seg til håpet om å finne sine kjære i live.

Til nå er 75 mennesker bekreftet omkommet etter jordskjelvet som rystet New Zealands tredje største by tirsdag, og det er erklært unntakstilstand i hele landet.

På bakken i sentrum av byen sitter en sønn, datter og ektemann i dyp fortvilelse. 15 år gamle Kent Manning og søsteren Libby holder et godt tak rundt faren sin da politiet forteller dem at det ikke er håp om å finne moren deres i live.

Ikke langt unna jubler to menn etter å ha blitt reddet ut av en bygning etter å ha vært innesperret i mange timer.

SE BILDEGALLERI HER.

Jordskjelvkatastrofen i Christchurch

Kent og Libby Manning sørger sammen med faren sin.

Foto: Rob Griffith / Ap

Reddet ut etter 24 timer

Ann Bodkin, tidligere kjent i mediene som Anne Voss, er en av dem som ble reddet ut etter 24 timer i ruinene onsdag.

Jordskjelvkatastrofen i Christchurch

Ann Bodkin blir rettet ut etter 24 timer i ruinene.

– Dette er et mirakel og gir håp og optimisme for alle de som fortsatt er savnet, sa borgermester Bob Parker etter redningsaksjonen.

Bodkin ringte til familie og venner fra ruinene, og fortalte at hun satt fastklemt og blødende under et bord i Pyne Gould-bygningen.

Sosiale medier til unnsetning

Sosiale medier som Facebook og Twitter har blitt redningen for mange etter at katastrofen inntraff. Google har også opprettet en egen side for berørte av skjelvet, skriver Afp.

Folk bruker Internett nærmest som et felles krisenter, der de etterlyser savnede personer og tilbyr overlevende et sted å bo.

– Stor hus på en gård med plass til fire personer, pluss en campingvogn med plass til syv. Våre tanker går til alle berørte der ute, skriver Ange fra Inglewood.

Avisen New Zealand Herald har en løpende oppdatering med det nyeste folk skriver på Facebook og Twitter om Christchurch.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt