Denne skal knuse Sirtes forsvar

Overgangsrådets styrker i Misrata har bygget en pansret bulldoser som skal pløye gjennom barrikadene og rydde veien inn til Sirte.

Video Pansret bulldoser inn i kampen om Sirte

VIDEO: Pansret bulldoser kjørte mot Sirte til stor jubel onsdag.

Beleiringen av Muammar al-Gaddafis fødeby, den siste byen i Libya som fortsatt kjemper mot overgangsrådets styrker, har vart i nesten to uker.

Overgangsrådet har gjort det klart at de ikke vil erklære Libya for et fritt land eller begynne arbeidet med å få på plass en ny regjering før Sirte er tatt, og nå setter de inn tung skyts.

Bulldoseren som nå ruller mot Sirte er pansret med stålplater og armert betong, og skal brukes som en rambukk mot alle veisperringene inn mot byen.

Den skal også pløye gjennom boligområder og åpne nye ruter for overgangsrådets styrker, slik at de kan bevege seg mot byen uten å bli skutt av skarpskytterne i Sirte.

Les: – Har full kontroll over Bani Walid

Tirsdag ble ti drept og minst 50 såret da styrkene forsøkte å nærme seg byen.

– Dette er veldig farlig og dristig, men det vil hjelpe oss med å rydde en vei slik at de andre kjøretøyene kan følge etter oss, sier mekanikeren Ali Abu Daboos til nyhetsbyrået Reuters.

Daboos sier han håper bulldoseren også tåler rakettdrevne granater.

Pansret bulldoser på vei mot Sirte

Bulldoseren på vei mot Sirte.

Foto: THAIER AL-SUDANI / Reuters

Stappfull av våpen

Bulldoseren, som er malt i fargene til det libyske flagget, kjørte mot fronten til stor jubel onsdag.

Kjøretøyet har også plass til fire personer som kan skyte fra innsiden gjennom luker i karosseriet.

På innsiden er bulldoseren stappfull av AK-47-geværer, tunge maskingeværer, granater og vannflasker.

– Vi kommer til å holde utkikk gjennom lukene, og hvis vi ser noen som prøver å komme seg rundt på sidene, skyter vi dem, sier studenten Ali Abdullah, som skal være med på angrepet.

Overgangsrådet i Libya har kapret rundt 20 stridsvogner som stammer fra sovjettiden, og har flere pansrede kjøretøyer til disposisjon.

Les også: Høy pris for «Den arabiske våren»

SISTE NYTT

Siste nytt