NRK Meny
Normal

Bryllupsgjester omkom i flom-ulykke

Minst 50 bryllupsgjester mistet livet da bussen de satt i ble skylt av veien av enorme vannmasser i Kashmir i India.

Minste 50 personer mistet livet i en bussulykke utløst av flom.

SE VIDEO: Det som skulle være en lykkelig begivenhet, endte i en tragedie da bussen med bryllupsgjester i Jammu og Kashmir havnet i elva.

Gråtende familiemedlemmer stod ved den brune, kraftige elva mens redningsmannskaper hentet ut de døde bryllupsgjestene fredag.

Med gravemaskiner og tau avdekket hjelpemannskapene bussvraket og tragedien som har utspilt seg i den nordlige indiske delstaten Jammu og Kashmir etter det kraftige regnværet de siste dagene.

Også delstatene Uttar Pradesh og Uttarakhand er hardt rammet av springflo og leirras. I alt skal minst 100 personer ha omkommet i Nord-India, ifølge Reuters.

Flommen strekker seg også over på Pakistans side av grensa. Der skal minst 200 personer ha mistet livet som følge av uværet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bussulykke i Kashmir

Minst 50 personer mistet livet i da denne bussen kjørte ut av veien på grunn av store vannmasser.

Foto: STRDEL / Afp

Verste flom på tjue år

Indiske myndigheter slo katastrofealarm i de nordlige delene av India etter to dager med kraftig regn. Delstatene opplever den verste flommen på to tiår, skriver Reuters.

Ifølge AP skal minst 100 landsbyer i Kashmir-dalen være oversvømt.

Politiet og hæren har reddet tusenvis av innbyggere etter at regn og flom har skylt vekk bruer og hus, og isolert folk. Alle elvene i området har oversteget sine bredder, og har passert merket som varsler fare.

– Vår familie på ti var fanget av flomvannet som slukte huset. Hæren reddet oss, sier Hilal Ahmad til nyhetsbyrået AP.

De fleste av dødsfallene skyldes sammenraste hustak, elektrisk støt og jordskred.

– Jeg har mistet nærmere 100 liv til denne tragiske katastrofen, sier Omar Abdullah, som er delstatsminister i delstaten Jammu og Kashmir.

Han frykter den største utfordringen likevel blir å rehabilitere de som er rammet av flommen tilbake til samfunnet. I Kashmir har flere tusen mennesker nå behov for nødhjelp som følge av oversvømmelsene, melder fjernsynskanalen NDTV.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Mer regn i vente

Også de neste to døgnene varsler meteorologene kraftig regn, og myndighetene frykter at dødstallet kan stige.

Alle skoler i området er stengt og eksamener utsatt.

Den indiske innenriksministeren, Rajnath Sigh, skulle etter planen besøke Himalaya-regionen fredag, men måtte avlyse turen på grunn av det dårlige været.

Inda er et land som er utsatt for naturkatastrofer. Mange av landets 1,2 milliarder innbyggere bor i områder som er utsatt for flom, ras, sykoler, tørke og jordskjelv. Også Pakistan har de siste åra blitt rammet av flom.

Flom i India

To indere ser på hus som trues av vann fra den oversvømte Tawi-elva i Jammu.

Foto: STRDEL / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt