Hopp til innhold

Brukte tåregass mot migranter i Makedonia

Makedonsk politi på grensen til Hellas skjøt i dag tåregass og sjokkgranater mot mennesker som forsøkte å bryte seg gjennom grensegjerdet.

Flyktninger forsøkte å ta seg inn i Makedonia fra Hellas, men ble holdt på avstand av makedonsk politi med sjokkgranater og tåregass.

Video: Veldig spent på grensen mellom Makedonia og Hellas i dag. Flere hundre mennesker brøt seg gjennom grensegjerdet.

Flere tusen mennesker har de siste dagene samlet seg ved den mer eller mindre stengte grensen mellom Makedonia og Hellas.

Med stålstenger som rambukk og stein gikk i dag flere hundre mennesker til angrep på en av portene og brøt seg gjennom grensegjerdet. Der ble de møtt av politi med skjold som skjøt tåregass og sjokkgranater inn mot menneskemengden på gresk side.

Protestene begynte for alvor da 300 syrere og irakere i dag ble sluppet gjennom før grensen igjen ble stengt, og flere tusen ble stående igjen på gresk jord. Og med taktfaste rop om å åpne grensen tok noen av de mest frustrerte loven i egne hender og forsøkte å bryte seg gjennom.

Stengt grense

Makedonia skjerpet i forrige uke grensekontrollen og nektet afghanere innreise samtidig som de skjerpet kontrollen med syrere og irakere. Dette har ført til en veldig amper stemning på grensen til Hellas.

Rundt 6.500 mennesker befinner seg nå i en leir ved den greske landsbyen Idomeni ved den makedonske grensa.

Og kun 300 slapp over grensa lørdag, og for hver dag som går, vokser antall personer raskt i leiren, som har kapasitet til å ta imot 1.500 mennesker.

Flere tusen mennesker har samlet seg på grensen mellom Makedonia og Hellas

De siste dagene har flere tusen mennesker samlet seg på grensen mellom Makedonia og Hellas.

Foto: LOUISA GOULIAMAKI / Afp

Forventes å bli verre

Flaskehalsen ventes å bli verre etter at Slovenia og Kroatia, i tillegg til Serbia og Makedonia, innførte en øvre grense på 580 migranter per dag.

Deres tiltak ble innført som følge av at Østerrike nylig besluttet at de bare ville akseptere 80 asylsøknader per dag, og satte en grense på 3.200 som ville få reise gjennom landet per dag.

Innskjerpingene i Østerrike og Balkan-landene fikk umiddelbart virkning for Hellas, der mennesker samtidig fortsetter å strømme inn fra Tyrkia.

Nå anslår migrasjonsmyndighetene i landet at antall mennesker som vil være strandet på gresk jord og som ikke kommer seg videre nordover i Europa vil nærme seg 70.000 mennesker i løpet av neste måned.

SISTE NYTT

Siste nytt