NRK Meny
Normal

Bruker fire millioner på seg selv

Medlemmene av EU-parlamentet får hver sin Ipad når den lanseres i Europa. Prislappen blir på nesten fire millioner kroner.

Ipad
Foto: Kimberly White / Scanpix/Reuters

Medlemmene av EU-parlamentet er ifølge Times Online beryktet for å aldri la en sjanse til å motta frynsegoder gå fra seg.

Skal jobbe mens de er på farten

Og nå, mens eurosonen er i en økonomisk krise, har de besluttet å bruke mange penger på å oppdatere sine egne tekniske behov. Alle de 736 medlemmene av EU-parlamentet skal få hver sin Ipad, slik at de kan jobbe mens de er på farten.

Det hjelper ikke at de nylig har kjøpt bærbare Hewlett-Packard PC-er, for noen av parlamentsmedlemmene har klaget på gammel software som Word 2003, ifølge en anonym kilde.

Nekter for Ipad-planene

Det er denne kilden som avslører innkjøpsplanene, men en talskvinne for parlamentet nekter for at det finnes slike planer.

Hun sier også til Times at hun ikke er kjent med det store «IT-mobilitetsprosjektet» som avisen har fått nyss om, der det er satt av omtrent 40 millioner kroner.

Maskinen kommer trolig til å koste omtrent 5000 kroner stykket når den lanseres i Europa senere denne måneden. Da den ble tilgjengelig i USA kjøpte over en million amerikanere Ipad , ifølge produsenten Apple.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt