Nord-Korea øver på krig med nabo­landets utenriksminister som blink

Samtidig som spenningen stiger på Korea-halvøya, trener nordkoreanske soldater på å angripe og skyte et fotografi av nabolandets utenriksminister.

Statlig fjernsyn i Nord-Korea viser bilder av militære øvelser der soldatene bruker fotografier av nabolandets utenriksminister som blink.

SE VIDEO: Nordkoreanske hunder river et fotografi av Sør-Koreas utenriksminister, Kim Kwan-Jin, i finnebiter på kommando.

De siste dagene har bilder av nordkoreanske soldater som øver rullet over landets statlige fjernsyn KRT.

Videoen viser en gruppe soldater som med kamprop og en rekke ulike skytevåpen peprer en blink med ansiktet til Sør-Koreas utenriksminister, Kim Kwan-jin påklistret.

Lydige og aggressive schæferhunder spurter og hopper gjennom brennende hindre på soldatenes kommando. De river også filledokker med ansiktet til Sør-Koreas utenriksminister i biter til ære for kamera.

– Kim Kwan-jin er slik en drittsekk og et udugelig menneske at han ikke engang fortjener å være blinken vår, sier en uidentifisert soldat til KRT.

Innimellom veksler soldatene på å skyte på en annen blink av en amerikansk soldat. På skiltet har noen skrevet «amerikansk drittsekk» på koreansk.

– Vi er klare til å marsjere

Sinnet i Nord-Korea har økt etter FN-sanksjonene som ble innført mot landet som følge av Nord-Koreas tredje atomvåpentest i februar i år.

Spenningen ble ikke mindre av at Sør-Korea og USA gjennomførte en rekke felles militære øvelser i mars, noe som resulterte i trusler om krig fra Nord-Koreas side.

– Som dere alle vet, så står vi overfor en krig på den koreanske halvøy. Det er ikke et spørsmål om det kommer en krig, men om den starter i dag eller i morgen, hevder en annen uidentifisert soldat.

– Det som om vi venter på en stor eksplosjon. Hvert minutt og sekund teller. Vi er klare til å marsjere straks ordren gis, legger han til.

Mye retorikk og lite handling

På tross av den skremmende retorikken er det få eksperter som virkelig tror at Nord-Korea mener alvor av å starte en krig, men kun rasler med sablene.

Fredag rådet Nord-Korea alle utenlandske diplomater å reise hjem på grunn av spenningen, men så langt har ingen lang trukket sine ambassadepersonell hjem.

De erklærte fiendene av Nord-Korea, USA og Sør-Korea, har begge lovet et kraftig svar dersom Nord-Korea skulle angripe.

Nordkoreansk propaganda

Innimellom veksler soldatene på å skyte på en annen blink av en amerikansk soldat. På skiltet har noen skrevet «amerikansk drittsekk» på koreansk.

Foto: EBU
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt