NRK Meny
Normal

Browns far med appell til demonstrantene

– Takk for at dere bryr dere, men opptøyer er ikke løsningen uansett hva juryen kommer frem til, sier Michael Brown sr.

Faren til Michael Brown som ble skutt og drept av politiet i byen Ferguson i USA, ber demonstrantene ta det rolig når avgjørelsen om det skal tas ut tiltale mot politimannen Darren Wilson eller ikke, blir kjent.

I en video sier han at det ikke hjelper å påføre andre smerte, eller å ødelegge andres eiendom.

– Uansett hva juryen kommer frem til, vil jeg ikke at min sønn døde forgjeves. Jeg vil at det skal føre til store forandringer, forandringer som vil ha en positiv innvirkning på alle i St. Louis, sier Brown.

Kvinne føres bort i Ferguson

Det har vært en svært spent stemning i Ferguson mens storjuryen har hatt møter denne uka. Flere demonstranter har blitt pågrepet.

Foto: SCOTT OLSON / Afp

Venter tiltale

I snart en uke har en storjury vært samlet i Clayton utenfor byen St. Louis i Missouri for å bestemme om den hvite politimannen, som skjøt og drepte 18-åringen Michael Brown 9. august i år, skal tiltales.

Guvernøren tok ingen sjanser og erklærte unntakstilstand i frykt for ny uro allerede mandag. Unntakstilstanden innebærer at nasjonalgarden i Missouri settes i beredskap.

Stemningen i Ferguson har vært spent, og natt til fredag ble flere demonstranter pågrepet.

Opprørspoliti med hjelmer og skjold ble satt inn etter at en politisjef hadde bedt demonstrantene om å ikke blokkere trafikken. Minst én kvinne og én mann ble pågrepet og ført bort.

Den hovedsakelig svarte befolkningen i Ferguson krever at Wilson må tiltales for drap. Samtidig mener andre at Wilson bare gjorde jobben sin og krever at han må gå fri.

Drapet på den svarte tenåringsgutten førte til voldsomme opptøyer i Ferguson, en forstad til St. Louis. Delstatsmyndighetene i Missouri har fryktet nye opptøyer når tiltalebeslutningen kommer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt