Demonstranter angrep politiet i Göteborg

Det som begynte som en rolig demonstrasjon, har blitt til opptøyer mellom demonstranter og politi i Göteborg. Et ukjent antall personer er pågrepet.

Black lives matter-demonstrasjon i Göteborg

Politiet griper tak i en demonstrant i Göteborg.

Foto: Adam Ihse/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Kort tid etter at demonstrasjonen Black Lives Matter var i gang i Göteborg, bestemte det svenske politiet seg for å oppløse demonstrasjonen.

Rundt 2000 mennesker hadde samlet seg i en demonstrasjon som i utgangspunktet bare hadde fått tillatelse til å ha 50 deltakere, på grunn av smittevern.

Se video: Her angriper demonstrantene politiet.

Black lives matter-demonstrasjon i Göteborg

Demonstranter angriper en politibil.

Foto: Adam Ihse/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Da politiet forsøkte å løse opp demonstrasjonen ble det opptøyer. Maskerte ungdommer gikk til angrep på politiet og kastet flasker mot patruljene. Det skal også ha oppstått slagsmål og blitt kastet stein, ifølge den svenske avisen Expressen.

– To personer er pågrepet, sa talsperson Christer Fuxborg i politiet søndag kveld.

Den ene pågrepne har båret pepperspray, mens det er uvisst hva den andre personen er mistenkt for.

Politiet etterforsker også en mulig mishandling etter at noen unge jenter tilsynelatende skal ha blitt slått da de forsøkte å forhindre at noen personer skulle bryte opp brostein. Det er foreløpig ingen mistenkte i den saken.

Samtidig varsles det at antallet mistenkte kan øke når politiet blant annet skal etterforske mulige opptøyer og skader på butikkvinduene nærmere.

Black lives matter-demonstrasjon i Göteborg

Politiet legger håndjern på to demonstranter.

Foto: Adam Ihse/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Göteborgs-Posten rapporterer at demonstranter har tatt seg inn i kjøpesenteret Arkaden og knust flere butikkvinduer. Deretter skal de ha løpt ut igjen. Det er uvisst om noe er stjålet.

Aftonbladets direktesending fra sentrum av Göteborg kan man høre kraftige smell. Det ser også ut som at demonstrantene forsøker å danne en ring av mennesker, som de ikke slipper politiet inn i.

Opptøyene er blitt så voldelige at Aftonbladets reporter valgte å trekke seg unna. Det ankommer stadig flere politibiler til stedet.

Politiet i Sverige sier til flere av de svenske mediene at de oppfatter det som at en gruppe mennesker har vært ute etter å lage bråk, og at disse personene i utgangspunket ikke har noe med demonstrasjonen å gjøre.

Når klokken nærmer seg halv syv ser situasjonen ut til å ha roet seg.

Black lives matter-demonstrasjon i Göteborg

Demonstranter sparker en politibil i sentrum av Göteborg.

Foto: Adam Ihse/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Det var arrangøren selv som sa til politiet at de ønsket at demonstrasjonen skulle avsluttes, og de fleste av de oppmøtte gikk hjem da de fikk beskjed om det, men flere av dem som ble igjen gikk til angrep på politiet.

Flere personer sparket etter politibilene som var i området og opptøyene har ført til store køer og trafikkork rundt om i byen.

Etterhvert har det også oppstått slagsmål mellom ulike grupper demonstranter.

SISTE NYTT

Siste nytt