Broren til pakistansk modell pågrepet

Pakistansk politi har pågrepet broren til den pakistanske modellen Qandeel Baloch, mistenkt for å ha drept søsteren. Søndag innrømmet han drapet fordi hun vanæret familiens navn.

Broren til Qandeel Baloch arrestert

Qandeel Balochs ble pågrepet, mistenkt for drapet på søsteren, lørdag kveld.

Foto: SS MIRZA / Afp

Æresdrap - Qandeel Baloch

FIKK TRUSLER: Qandeel Baloch hadde mange fans, men fikk også kritikk, hets og trusler.

Foto: STRINGER / Reuters

Natt til lørdag ble den kjente modellen funnet kvalt. Politiet mistenkte broren, og lørdag kveld ble han pågrepet i byen Dera Ghazi Khan, skriver den pakistanske avisen Dawn.

På en pressekonferanse med politiet søndag morgen innrømmet han drapet på søsteren. Han skal ha dopet henne ned før han kvalte henne.

Dawn skriver at motivet for drapet var at hun vanæret familiens navn på grunn av videoene og bildene hun postet av seg selv i sosiale medier.

Kim Kardashian

Baloch var en kjent person på sosiale medier og ble omtalt som Pakistans svar på den amerikanske realitystjernen Kim Kardashian.

Hun var kjent for å legge ut videoer, bilder og kommentarer på Facebook, Instagram og Twitter, som mange i Pakistan så på som kontroversielle og dristige. I en av hennes mest kjente videoer lovet hun å strippe hvis Pakistan slo India i cricket. Hun var også modell og hadde nylig gitt ut en sang.

– Hun var ikke klar over at jeg drepte henne. Jeg ga henne en pille før jeg kvelte henne, sa broren på pressekonferansen søndag.

Laster Twitter-innhold

Trusler

I juni ble det oppstandelse da Baloch la ut bilder av seg selv med Mufti Qavi, som er en sentral islamsk geistlig.

Hun hevdet at de to drakk brus og røkte sammen under ramadan. Qavi på sin side sier at de to utelukkende diskuterte religion. Etter at bildene ble publisert, mistet Qavi sin plass i komiteen som bestemmer når ramadan skal starte og avsluttes.

Broren nevnte også episoden med Qavi som et mulig motiv for drapet.

Baloch søkte nylig om beskyttelse fra myndighetene på bakgrunn av dødstrusler hun hadde mottatt, men dette ble avslått.

Flere hundre pakistanske kvinner blir drept hvert år i såkalte æresdrap, skriver NTB. Drapene er ansett som straff for brudd på konservative normer – brudd som kaster skam over familien til den som har brutt normene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt