Hopp til innhold

Britisk UD beklager pavekondom-spøk

I et internt dokument lanserte britisk UD hvordan pave Benedict XVIs London-besøk burde vært. Nå beklager de innholdet.

Pave Benedict XVI

Pave Benedict XVI skal besøke London i september.

Foto: ALESSIA PIERDOMENICO / REUTERS

Det interne dokumentet som kom på avveie foreslår blant annet at paven skulle åpne en abort-klinikk, velsigne et homofilt par og lansere egne pave-kondomer, skriver The Sunday Telegraph.

Fått andre arbeidsoppgaver

Flere av disse forslagene er åpenbare provokasjoner i forhold til den katolske kirken. En høytstående tjenestemann har nå blitt overført til andre arbeidsoppgaver etter at han ble funnet ansvarlig for handlingen, ifølge BBC.

Den britiske ambassadøren til Vatikanet, Francis Campell, har i dag møtt pavens folk og beklaget hendelsen på vegne av den britiske regjeringen.

Kaller det «tåpelig»

Det britiske utenriksdepartementet beklager dokumenter, og kaller det et «tåpelig» notat.

Utenriksminister David Miliband skal ha blitt sjokkert da han fikk høre forslagene.

– Dette er klart en tåpelig dokument som ikke på noen måte reflekterer britiske regjeringen eller utenriksdepartementets synspunkter. Mange av ideene i dokumentet er klart uheldig, naive og respektløse. Teksten ble ikke vist til ministere eller embetsmenn før sirkulasjon. Straks embetsmenn ble klar over dokumentet, var det trukket tilbake, sier en talsmann for utenriksdepartementet til den engelske avisen The Guardian.

Pave Benedict XVI skal etter planen besøke London i september.

SISTE NYTT

Siste nytt

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. I en video på Truth Social lagt ut torsdag kveld sier Trump at han er uskyldig mann.

Donald Trump blir tiltalt i dokumentsaken

Donald Trump vil, som den første amerikanske presidenten noensinne, bli tiltalt i en føderal straffesak. – Jeg er en uskyldig mann, hevder Trump selv.