NRK Meny
Normal

Britisk soldat drept i Afghanistan

Én britisk marinesoldat er drept i en eksplosjon sør i Afghanistan. Det er den andre britiske soldaten som blir drept denne uka.

William Hague i Afghanistan

Den britiske utenriksministeren besøkte Afghanistan tidligere denne måneden.

Foto: Abdul Malik Watanyar / Reuters

Mannen tilhørte 40 Commando Royal Marines, og var én av to soldater som døde i Helmand-provinsen onsdag.

– Han var en del av trygghetspatruljen som holder til i den grønne sonen rundt Sangin da han tragisk ble rammet av en eksplosjon, sier oberstløytnant James Carr-Smith, millitær talsmann for marinen, til AFP.

Den andre soldaten døde i et sammenstøt med Taliban-ledede opprørere. Dette dødsfallet ble meldt i går.

17 drept i mai

Storbritannia har om lag 9000 soldater i Afghanistan som en del av de internasjonale styrkene. De fleste holder til i Helmand-provinsen.

Siden operasjonen starta i 2001, har 288 britiske soldater har blitt drept i Afghanistan. Hittil denne måneden har 17 britiske soldater mistet livet.

Krigen er hovedprioritet

Den nye kollisjonsregjeringa i London har sagt at krigen i Afghanistan vil bli deres utenrikspolitiske hovedprioritet. Både den britiske utenriksministeren og forsvarsministeren besøkte landet forrige helg.

Den nye utenriksministeren, William Hague, sier at det er viktig at regjeringa i Storbritannia har mye kunnskap og god forståelse av problematikken i Afghanistan.

Haguehar likevel sagt at han ønsker en tilbaketrekning av styrkene i Afghanistan så raskt som mulig. Han vil imidlertid ikke gi noen tidsfrist.

William Hague

Utenriksminister William Hague hilser på den britiske troppen i Nad Ali-distriktet i Helmand-provinsen.

Foto: STRINGER/AFGHANISTAN / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt