Britisk postvesen stanset 3 millioner svindelbrev

Nye regler gjør at Royal Mail ikke trenger levere ut post de mistenker kan være svindel.

ROYAL MAIL-OUTLOOK/

Britiske postbud har sluppet å bære rundt 3 millioner brev det siste året. Royal Mail har begynt å stanse forsendelser de mistenker er svindelpost.

Foto: Phil Noble / Reuters

Det britiske postvesenet, Royal Mail, sier de har stanset rundt 3 millioner forsendelser de mistenker er svindelbrev det siste året. Det skriver BBC.

Nye regler, som ble innført i mars 2017, gjør at Royal Mail nå kan stanse masseforsendelser de mistenker er svindel.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å gjøre at dette ikke når frem til britiske hjem, sier direktøren for Royal Mails brevpostavdeling, Stephen Agar.

I 2016 ble Royal Mail kritisert for å bidra til at svindelbrev ble distribuert. Flere selskaper fikk trykket opp store mengder brev som så ble distribuert i posten, ofte med Royal Mails logo på konvolutten.

Selv om Royal Mail ikke kan åpne forseglede brev for å lese innholdet, har de nå innført nye retningslinjer for å avsløre masseutsendelser av svindelbrev, og stanse dem. I tillegg til egne retningslinjer har Royal Mail innledet samarbeid med andre postselskaper.

– Vi må prøve å være ett skritt foran svindlerne, sier Agar.

Flere arrestert for «Direktør-svindel»

Royal Mail har kun stanset brevpost, men flere svindlere har gått over til e-post.

Nylig ble flere personer arrestert i Frankrike og Belgia, mistenkt for storstilt «Direktør-svindel» mot bedrifter og organisasjoner i Europa. Ifølge Europol skal svindlerne ha lurt til seg over fire og en halv millioner Euro.

Svindelmetoden er avansert, og går ut på at det sendes falske e-poster fra ledere til ansatte hvor den ansatte får beskjed om å betale en falsk faktura. Metoden krever at svindlerne kjenner identiteten og e-postadressene til både leder og ansatte i bedriften som svindles.

Denne type svindel har også skjedd i Norge. I fjor ble Festspillene i Nord-Norge svindlet for 770.000 kroner. Også Riddu Riđđu-festivalen ble forsøkt svindlet.

Økokrim mener det nesten er umulig å oppklare denne typen kriminalitet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt