Britisk politi: - Avverget mulig terrorangrep

En kvinne er skutt og flere pågrepet etter en antiterroraksjon i London. Politiet sier de har forhindret et planlagt angrep.

BRITAIN-SECURITY/ A man is held by police in Westminster after an arrest was made on Whitehall in central London

Flere er pågrepet etter en antiterroraksjon i London.

Foto: Toby Melville / Reuters

Britisk politi mener de har forhindret et planlagt terrorangrep. Seks personer er pågrepet, og flere boliger ransaket i London, opplyser Neil Basu, koordinator for antiterrorarbeidet til britisk politi, på en pressekonferanse.

– Vi har kontroll på trusselen de utgjorde, sier Basu ifølge AP.

En kvinne i 20-åra ble skutt av politiet under en aksjon i Harlesden Road i Willesden torsdag kveld. Tilstanden beskrives som alvorlig, men stabil, melder Sky News. Politiet sier hun er en del av etterforskningen, men har ikke status som pågrepet.

Politiet opplyser at pågripelsene torsdag kveld ikke har sammenheng med pågripelsen av en mann med kniver nær av Parlamentet i London tidligere torsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

MILITÆR STYRKE: Russiske stridsvogner, pansrede kjøretøy, lastebiler og annet militært utstyr fraktes til grenseområdet mot Ukraina.

«Frykt for krig. Uklart hva Putin vil»

På grensen til Ukraina står titusenvis av soldater og store mengder våpen. Russland mobiliserer. En hel verden lurer på om det kommer et angrep, eller om det bare er en demonstrasjon av styrke.