NRK Meny
Normal

Britisk politi med ny beskjed til Martine-mistenkt: – Meld deg

Scotland Yard har publisert en ny melding på arabisk til drapsmistenkte Farouk Abdulhak. I meldingen ber de nok en gang om at mannen melder seg.

Martine-melding på nettsidene til Scotland Yard og etterforskningsleder

Onsdag møtte Scotland Yards etterforskningsleder Andrew Partridge (t.v.) Martines far Odd Petter Magnussen i Oslo. Nå har politiet lagt ut en melding til den mistenkte på nettet.

Foto: Olav Døvik/NRK, faksimile fra met.police.uk

Farouk Abdulhak

Farouk Abdulhak er eneste mistenkte for drapet, og er etterlyst over hele verden.

Foto: Metropolitan Police Service

Beskjeden ble publisert etter at britiske etterforskere denne uken var på besøk i Oslo for å diskutere saken sju år etter at Martine Vik Magnussen ble funnet død i London.

I en tekst både på engelsk og arabisk, kommer britisk politi og Martines pappa, Odd Petter Magnussen, med en klar beskjed:

– Vi er fast bestemte på at rettferdigheten må vinne fram i denne saken, også for familien til Martine. Derfor er vi her i Norge for å stå sammen med faren hennes med en beskjed til den mistenkte Farouk Abdulhak om at han må melde seg for britisk politi, uttaler etterforskningsleder Andrew Partridge i meldingen.

Martine Vik Magnussen

Martine Vik Magnussen ble i mars 2008 funnet drept i en kjeller i London.

Foto: Privat / Reuters

Scotland Yard har torsdag valgt å la Martine-saken få prominent plass på forsiden av nettsidene til London-politiet.

Jobber for en rettslig løsning

Britisk politi sa onsdag at de ikke gir opp etterforskningen av drapet.

NRK vet at den mistenkte flere ganger har reist ut av Jemen, men at han bruker pass med andre navn. Kilder sier til NRK at tiden jobber mot ham og at han en gang vil gjøre en tabbe og da blir han tatt.

– Jeg vil ikke kommentere på hypotetiske situasjoner om hvor han kan komme til å reise og hvilke navn han vil bruke. Vi har så klart gjort alle de tiltakene vi kan slik at hvis han skulle reise så vil vi forhåpentligvis oppdage det, sier etterforskningsleder Andrew Partridge til NRK.

Andrew Partridge

Etterforskningsleder Andrew Patridge har fortsatt håp om at den mistenkte kan bli ført for retten for sine handlinger.

Foto: Hallgeir Aunan / NRK

Slike reiser kan likevel gi dem muligheter.

– Alt vi gjør nå er å forberede oss slik at hvis han skulle reise utenfor Jemen så skal vi ha størst mulig sjansen til å pågripe ham og bringe ham tilbake til en rettssak i Storbritannia, sier etterforskningsleder Partridge til NRK.

Fornøyd med Facebook-kampanje

Framstøtet publisert på Scotland Yards nettsider er ett av flere via britisk politi, støttespillerne til de pårørende og diplomatiske kanaler for å få Abdulhak til å melde seg.

Britisk politi opplyser at de tidligere har distribuert en rettet kampanje på Facebook for å forsøke å nå personer i Jemen, også personer som kjenner eller står den mistenkte nær.

Ifølge Scotland Yard resulterte annonsekampanjen på Facebook til 9 029 besøk på en dedikert nettside satt opp for saken, 7 160 av besøkene kom fra Jemen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt