Britisk minister bombesjekket

En britisk minister som var på vei hjem etter å ha deltatt på en anti-terrorkonferanse i USA, ble selv bombesjekket på flyplassen.

Sikkerhetskontrollen ved Washington Dulles internasjonale flyplass.

Sikkerhetskontrollen ved Washington Dulles internasjonale flyplass.

Foto: PAUL J. RICHARDS / AFP

Minister for internasjonal utvikling, Shahid Malik, ble stoppet da han skulle reise fra Washington Dulles internasjonale flyplass i går. Sikkerhetspersonell mistenkte ministeren, som hadde deltatt på en anti-terrorkonferanse i USA, for å ha med seg eksplosiver.

Malik ble anholdt i 40 minutter ved flyplassen. Han ble sjekket av USAs departement for innenrikssikkerhet - samme departement som arrangerte konferansen der Malik var deltager.

- Jeg er skikkelig skuffet, sier Malik til nyhetsbyrået AFP.

- Det var ikke noe ondsinnet i det som skjedde, men jeg må si at dette ikke fører til respekt for det amerikanske systemet, sier han.

Ikke første gang

Malik ble også stoppet da han reiste via JFK internasjonale flyplass i New York i fjor. Etter den episoden tok amerikanske myndigheter kontakt med ham for å offentlig beklage hendelsen.

I går ble Malik stoppet sammen med to andre muslimer.

- De to andre var svarte, og hadde muslimske navn, sier Malik.

Malik har siden juni i år vært minister i regjeringen til statsminister Gordon Brown. Han er Storbritannias første muslimske minister.

SISTE NYTT

Siste nytt