NRK Meny
Normal

Britisk kvinne (56) risikerer dødsstraff for kokainsmugling

En 56 år gammel britisk kvinne risikerer dødsstraff etter å ha blitt pågrepet på Bali i Indonesia med fem kilo kokain.

Lindsay Sandiford

56 år gamle Lindsay Sandiford ble arrestert på flyplassen på Bali. I kofferten hadde hun kokain til en verdi på 15 millioner kroner.

Foto: SONNY TUMBELAKA / Afp

Lindsay Sandiford ble arrestert på flyplassen på Bali etter at tollere fant nesten fem kilo kokain i kofferten hennes. Kvinnen kom til den indonesiske ferieøya med fly fra Bangkok i Thailand.

– Vi arresterte henne etter å ha funnet kokain som var innsydd i kofferten, sier tollsjefen ved Denpasar flyplass.

Gateverdi på 15 millioner

Han sier at de oppdaget kokainen da de oppdaget en mistenkelig gjenstand i kofferten som ble sendt gjennom skanneren i sikkerhetskontrollen.

Kokainen har en gateverdi på 15 millioner kroner.

Politiet tror at kokainen skulle leveres videre til tre briter og en inder, som nå sitter i avhør, skriver BBC.

56-åringen ble vist fram på en pressekonferanse i Bali, iført en oransje t-skjorte, mens tollpersonell viste fram pakkene med kokain.

Risikerer dødsstraff

Kvinnen, som har forklart at hun jobber som hushjelp, risikerer nå dødsstraff. Indonesia har en av verdens strengeste lovverk for narkotikaforbrytelser.

Indonesia dømmer regelmessig narkotikasmuglere til døden, men de siste årene har antall fullbyrdede dødsstraffer sunket noe.

140 personer sitter nå fengslet med en dødsdom i Indonesia, og mer enn en tredel av dem er utlendinger.

Den mest kjente saken, omhandler de såkalte «Bali nine». Ni australske statsborgere planla å smugle flere kilo heroin da de ble arrestert av indonesiske myndigheter. Alle risikerte dødsstraff, men, bare to av dem ble tildelt det. Henrettelsene er ennå ikke gjennomført.

The Bali Nine

To av de ni narkotikasmuglerne i The Bali Nine er dømt til døden, men straffen er ennå ikke fullbyrdet.

Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Ragnhild Imerslund i Utenriksdepartementet har tidligere sagt til NRK.no at de har veldig liten påvirkningsgrad dersom nordmenn pågripes og dømmes i slike saker.

– Landets egne lover og regler samt folkeretten gir oss begrensede muligheter til å hjelpe. Men dersom man blir arrestert i utlandet kan man kontakte nærmeste norske utenriksstasjon. Vi har muligheten til å besøke, bistå med advokathjelp og forsøke å ivareta rettssikkerhet, men vi kan ikke påvirke et annet lands rettsprosesser, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt