NRK Meny
Normal

Britisk forsvarsminister går av

Den britiske forsvarsministeren Liam Fox går av etter avsløringene om arbeidsforholdet hans til den nære vennen Adam Werritty.

Liam Fox

Den britiske forsvarsministeren Liam Fox har gitt etter for det politiske presset og går av.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Fox har vært under sterkt press den siste uken etter avsløringene om en rekke møter og utenlandsturer med Weritty som var forlover i Fox' bryllup, og dessuten forretningsmann med interesser i forsvarsindustrien.

Fox har nektet for å ha gjort noe galt, men i avskjedsbrevet til statsminister David Cameron skriver Fox at han ikke har klart å skille mellom jobben og privatlivet sitt, ifølge BBC .

- Det er jeg veldig lei meg for, skriver han.

I svarbrevet, der Cameron godtar avskjedssøkneden, beklager Cameron at Fox går, men roser ham for den innsatsen han han gjort i forbindelse med krigen i Afghanistan og operasjonene i Libya.

Statsminister David Cameron kritiserte Fox for få dager siden , men sa da at Fox fortsatt hadde statsministerens tillit.

Stadig flere opplysninger

Britiske medier har daglig gravd fram nye opplysninger om den nære kontakten mellom Fox og Werrity.

Sist ute i så måte er The Times som skriver at en israelsk lobbyist og et konsulentselskap med tilknytning til Sri Lanka har sponset Werrittys luksusliv.

Det pågår en politisk gransking av den avgåtte forsvarsministeren, og opposisjonspartiet Labour har beskyldt ham for å ha brutt reglene for hvordan statsråder oppfører seg.

Reesultatet av denne granskingen skal legges fram til uka, men Fox kunne ikke fortsette ettersom avsløringene ble stadig flere, og særlig opplysningene om Werrittys kontakt med den israelske lobbyisten og det srilankiske konsulentselskapet skal ha veid tungt.

Mange reiser

Werritty skal ha vært med Fox har vært på minst 18 utenlandsturer, og møtt Fox en rekke ganger på kontoret hans.

Werritty står ikke på noen offentlig lønningsliste, men har delt ut visittkort der han kaller seg statsrådens rådgiver.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt