Briter etterforsker falske pass

Britisk politi er i Israel for å etterforske bruken av falske pass i forbindelse med drapet på en Hamas-leder.

Medlemmer av attentatgruppen mot Mahmoud al-Mabhouh ankommer et kjøpesenter i Dubai

Tre av medlemmene i attentatgruppen ble fanget opp av et overvåkningskampera på et kjøpesenter i Dubai i dagene før drapet.

Foto: Scanpix/Reuters

To britiske politimenn er på plass i Israel for etterforske bruken av falske pass i forbindelse med drapet på Hamas-lederen Mahmud al-Mabuh i Dubai.

Det bekrefter den britiske ambassaden i Tel Aviv i dag.

Australia engasjert i saken

Australske myndigheter har også engasjert seg i saken, og mener Israel fortsatt ikke har gitt tilfredsstillende svar om drapsmennes bruk av falske pass.

I går ble den israelske ambassadøren kalt inn på teppet til Australias regjering etter at det ble kjent at australske pass kunne ha blitt brukt i forbindelse med drapet.

Politiet i Dubai mener den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad sto bak drapet, og tre mistenkte i saken skal ha utgitt seg for å være australiere.

17 personer involvert

Tidligere denne uka ble nye opplysninger fra etterforskningen i Dubai kjent. Det kan se ut som minst 17 personer var involvert i drapet på grunnleggeren av Hamas sin militante fløy.

Fra før er 11 personer etterlyst internasjonalt for å være innblandet i mordet.

Minst 10 av dem skal ha kommet seg inn i De forente arabiske emirater med forfalskede pass. Seks av passene var britiske, tre irske, ett tysk og ett franske.

Alle passene er påført navnet på europeiske borgere som er bosatt i Israel.

EU har tidligere gått ut og fordømt den falske passbruken. Drapet på Hamas-lederen fordømmes også på det sterkeste.

SISTE NYTT

Siste nytt