Britene raser mot Donald Trump

LONDON (NRK): Republikaneren Donald Trump har nå også ertet på seg britene etter å ha uttalt at deler av London er så radikalisert at politifolk frykter for sitt eget liv.

Donald Trump på Pearl Harbor Day

Det var på et møte i Sør-Carolina i går at republikanernes presidentkandidat, Donald Trump, kom med sine kontroversielle uttalelser. Senere på kvelden klarte han å hisse på seg britene også.

Foto: RANDALL HILL / Reuters

Hvis ikke republikanernes presidentkandidat, Donald Trump, hadde provosert mange nok med uttalelsene om at han vil stenge muslimer ute fra USA, så fikk han utvilsomt ertet på seg noen til da han var med hos TV-kanalen MSNBC.

– Det finnes steder i London som er så radikalisert at politiet er redd for å sine egne liv, sa Trump i går kveld.

Frykter å møte Trump i New York

En som raskt rykket ut med et tilsvar var Londons borgermester Boris Johnson.

– Dette er fullstendig tøv. London har en stolt historie med toleranse og mangfold, sa Johnson før han la til at den eneste grunnen til at han selv ikke ville gå overalt i New York, var faren for å møte Donald Trump.

Også statsminister David Cameron har latt seg provosere, i en uttalelse sier han at Trumps kommentarer er splittende, lite hjelpsomme og rett og slett gale.

Selv London-politiet har gjort noe så uvanlig som å kommentere uttalelsen.

I en pressemelding sier politiet at: Vi vil normalt sett ikke verdige slike uttalelser med noe svar, men i dette tilfellet mener vi det er viktige å poengtere overfor Londons befolkning at herr Trump ikke kunne ta særlig mer feil.

Harselerer på sosiale medier

Og på sosiale medier har briter tatt helt av, under emneknaggen «TrumpFact».

Laster Twitter-innhold

Noen har postet et bilde av dronning Elizabeth i et skaut med teksten: «Nå er Storbritannia blitt så radikalisert at dronningen bærer hijab i stedet for krone», andre skriver at landet er så radikalisert at klokketårnet som huser Big Ben nå brukes som minaret for å kalle inn til bønn.

Laster Twitter-innhold

Selv i fiksjonen møter Trump motstand. Ifølge Harry Potter-forfatteren J.K. Rowling var ikke trollmannen Voldemort i nærheten av å være så ille som Donald Trump.

Laster Twitter-innhold

Vil stenge internett

Ikke lenge etter at han hadde tatt til orde for å nekte muslimer innreise til USA, ba Trump om å få stengt nettet, skriver Ekstra Bladet.

– Vi mister mange mennesker på grunn av nettet. Vi må snakke med Bill Gates, sa Trump i en tale for rundt 500 tilhengere i Sør-Carolina i går.

SISTE NYTT

Siste nytt