Slik kan du hjelpe
De siste tre dagene har pengene strømmet inn til donasjonssentrene med en hastighet av 1 million pund, tilsvarende ca. 12 millioner kroner, i timen. Fredag kveld var den samlede summen av frivillige bidrag kommet opp i 45 millioner pund, ca. 540 millioner kroner.
I tillegg bidrar regjeringen med nærmere 600 millioner kroner, slik at britene altså kan notere seg for godt over en milliard kroner.
Stor givervilje
En viktig årsak til at giverviljen er så stor på de britiske øyer er at landet har flere millioner innbyggere som opprinnelig kommer fra områdene som nå er så hardt rammet.
Land som Sri Lanka, India, Indonesia og Maldivene har alle en historie under britisk herredømme, som kolonier, kronkolonier eller protektorater og dette gjør tilknytningen til disse landene ekstra sterk og identifikasjonen ekstra dyp.
I de mange forskjellige etniske miljøene rundt om i Storbritannia har hinduer, buddister, sikher og muslimer strømmet til templene og moskeene for å be, for å trøste hverandre og ikke minst - gi sine bidrag til de millioner som nå har mistet alt i hjemlandene.
Moskeer
I 400 moskeer rundt i landet ble fredagsbønnen brukt til å appllere til alle troende muslimer å gi sine bidrag.
De fleste moskeene hadde satte opp innsamlingssentre der folk kunne donere penger før og etter fredagsbønnen.
Men også resten av den britiske befolkningen har vist en nesten overveldende vilje til å gi.
Sprengte telefonlinjer
Mottakssentere med tilsammen flere tusen telefonlinjer er satt opp for å ta imot pengebidrag.
Men pågangen har vært så stor at telefonlinjene er blitt fullstendig sprengt, og hjelpeorganisasjonen ber nå alle som ikke er helt avhengige av å bruke telefonen om istedet gå på postkontoret og gi sine bidrag der, eller bruke Internett.
Også for briter er sandstrendene i Thailand fristende feriemål på denne tiden av året, og det var da også her de fleste av de tilsammen 34 britene som til nå er bekreftet omkommet befant seg da katastrofen rammet.