NRK Meny
Normal

Britisk statsborger arrestert etter terroren i Kenya

En britisk statsborger er arrestert i forbindelse med terrorangrepene i Kenya, melder nyhetsbyrået AFP. Det er ennå ikke kjent om den arresterte er en mann eller kvinne.

Samantha Lewthwaite

Det har vært spekulert på om Samantha Lewthwaite, som var gift med 7. juli bombemannen Jeramine Lindsay, har vært en av terroristene i angrepet. Så langt er det ikke bekreftet.

Foto: SOLO Syndication / Solo Syndication

Det britiske utenriksdepartementet bekrefter at en britisk statsborger, som knyttes til terroraksjonen i kjøpesenteret Westgate i Nairobi, er blitt arrestert, melder AFP.

En talsmann for britisk UD sier til nyhetsbyrået at UD forsøker å få kontakt med den britiske statsborgeren som er arrestert for å gi standard konsulær bistand.

Den hvite enke

Angrepet, som er en av de verste terroraksjonene i Kenyas historie, startet lørdag da angriperne tok seg inn i det delvis israelskeide kjøpesenteret i den kenyanske hovedstaden.

Terroristene begynte å skyte rundt seg med automatvåpen, og de kastet også granater mot de mange menneskene som var på lørdagshandel.

President Kenyatta sier at etterforskerne har startet arbeidet med å prøve å fastslå nasjonaliteten til alle angriperne. Flere øyenvitner har fortalt at det var både amerikanere og europeere innblandet, deriblant en britisk kvinne.

Det har satt fart i spekulasjonene om at den ettersøkte britiske kvinnen Samantha Lewthwaite var blant terroristene. Hun går under kallenavnet White Widow og er enken etter en av terroristene som sto bak terrorangrepet i London i 2005, der 26 mennesker ble drept.

President Kenyatta sa tirsdag at etterretningsrapporter tyder på at en britisk kvinne og to eller tre amerikanske statsborgere var involvert i angrepet, men at dette ennå ikke er bekreftet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt