Normal

Brisbane er dekket av gjørme

Flomvannet i Brisbane har begynt å trekke seg tilbake, og avdekker store ødeleggelser. I mange hus har vannet etterlatt seg gjørme fra gulv til tak.

Etter at flomtoppen i Brisbane ble nådd onsdag tidligere denne uken har vannet begynt å trekke seg tilbake og avdekker enorme skader og mye arbeid for innbyggerne å ta tak i.

For tilbake står hus som har vært dekket av vann helt opp til taket, og nå når vannet borte, kommer de gjørmedekte bygningene til syne.

– Det er mye sorg når folk for første gang begynner å se hva som har skjedd med boligområdet og hjemmene deres, sier guvernør i delstaten Queensland, Anna Bligh.

I noen områder hadde alle husene vært dekket av flomvannet.

– Hjelp hverandre med opprydningen

Kevin Claytin i New Farm i Brisbane mistet alt i flommen

Huset til Kevin Clayton i New Farm i Brisbane ble ødelagt i flommen.

Foto: Tertius Pickard / Ap

– Jeg oppfordrer folk til gjøre en innsats og hjelpe familie og venner, sier Bligh.

Innbyggerne i de flomrammede delene av Brisbane var fredag i full gang med å skuffe vekk den illeluktende gjørma fra husene sine og andre bygninger.

Innbygger i Murphys Creek, Murray Imms, forteller til The Australian at flere bor i redskapsskjulet i hagen fordi huset deres ikke er trygge å bo i eller fordi det er for mye gjørme innendørs.

Gratis pølser

Selv de som selv ikke ble rammet av flommen ønsket John Gamvros, Claire Barlow og to andre venner å støtte sine flomrammede medborgere i Brisbane.

Siden de ikke hadde så mye å bidra med, så tok de like godt med seg grillen sin til nabolaget Westend der de fredag delte ut gratis pølser og desinfiserende middel til innbyggerne som rydder opp og vasker husene sine.

19 personer har mistet livet i flommen i Queensland og 61 personer er fremdeles savnet, ifølge The Australian.

John Gamvros og Claire Barlow deler ut gratis pølser til en mann som rydder opp etter flommen

John Gamvros og Claire Barlow deler ut gratis pølser til en mann som rydder opp etter flommen.

Foto: TIM WIMBORNE / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt