Brexit: Aldri sett finansområdet så stille

LONDON (NRK): Med et pund i fritt fall og stor usikkerhet i finansmarkedet våknet i dag City of London til sitt verste mareritt.

Jemma Clarksie

Gemma Clarksie er helt på gråten og frykter nå for jobben sin.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

Verdens finanshovedstad trodde nok aldri at Storbritannia ville stemme seg ut av EU, og det bar bydelen tydelig preg av i dag.

Laster innhold, vennligst vent..

Frykter for jobben

– Jeg er virkelig opprørt, det er derfor jeg bruker solbriller. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli dette resultatet da jeg våknet i dag tidlig og leste nyhetene. Jeg er rett og slett bare veldig, veldig skuffet, sier Gemma Clarksie til NRK, mens tårene renner nedover kinnet.

30-åringen jobber i finanssektoren og frykter nå for jobben sin.

– Mange av selskapene her har allerede annonsert at de vil flytte kontorene sine hvis Storbritannia melder seg ut, og om vi får lov til å være med er et helt annet spørsmål, sier hun.

Den vanligvis så travle bydelen der de fleste av verdens største banker og finansinstitusjoner har sine hovedkontorer var badet i junisol, og det var nesten feriestille i gatene.

– Jeg har aldri gått gjennom City of London når de er så stille, jeg tror folk er bare sjokkert og mangler ord. Også på toget inn hit var det helt stille, sier Clarksie.

Børsen og pundet stupte

Graig Davies

Nå taper mange mennesker mye penger, sier Graig Davies.

Foto: Kristian Aanensen / NRK

I natt stupte pundet til sitt laveste nivå på 31 år, og har ikke vært så svak mot dollaren siden 1985, og London-børsen startet også dagen med en markant nedgang, og bankaksjene raste ned 30 prosent. Det skapte umiddelbare reaksjoner.

– Folk vil tape masse penger, og det kommer til å bli vanskelige tider fremover. Jeg tror nok mange er frustrerte i dag, og for meg som driver for meg selv vil dette få store konsekvenser, sier Graig Davies som driver sitt eget rekrutteringsbyrå. Og for mens noen kom på jobb, hadde andre sittet oppe hele natten.

– Vi kom rett fra jobb og har aldri opplevd noe lignede og kommer helt sikkert aldri til å oppleve noe som dette i fremtiden heller, jeg er rett og slett sjokkert og dette kommer til skape mye usikkerhet, sier tyske Maximilian Schulze Wennig.

SISTE NYTT

Siste nytt