NRK Meny
Normal

Brevbombe til tysk banksjef

Pakken med pulver som ble sendt til toppsjefen for Deutsche Bank kunne ha eksplodert, opplyser tysk politi.

Josef Ackermann

Politiet bekrefter at den mistenkelige pakken som var adressert til Josef Ackermann var en brevbombe.

Foto: ALEX DOMANSKI / Reuters

- Foreløpige undersøkelser viser at det dreier seg om en brevbombe. Brevbomben er uskadeliggjort, opplyser kriminalpolitiet i delstaten Hessen og i Frankfurt, som samarbeider om etterforskningen.

Ingen er foreløpig mistenkt i saken. En talsmann for delstatspolitiet i Hessen kaller brevbommben farlig.

Pakken ble oppdaget ved scanning i postavdelingen til Deutsche Banks hovedkontor i Frankfurt i går og var adressert til bankens toppsjef Josef Ackermann.

- Den inneholdt et eksplosivt pulver som kan ha vært hjemmelaget og stamme fra for eksempel fyrverkeri, sa Alexander Kiessling, talsmann for politiet i Frankfurt da pakken var oppdaget og politiet koblet inn.

Josef Ackermann er på mange måter kapitalismens ansikt i Tyskland, skriver nyhetsbyrået Reuters. Han er den best betalte sjefen i tysk finansverden og tjente i fjor 9 millioner euro, eller vel 70 millioner kroner.

Han er 63 år gammel og den første utlending som leder tysk bankvesens flaggskip. Ackermann har fått æren for å gjort Deutsche Bank til en verdensaktør, men er uglesett blant medlemmene i Okkuper Wall Street-bevegelsen.

I forrige uke ble Ackermann pepet ut da han forsøkte å holde en tale i Hamburg. Han inviterte representanter for de maskerte demonstrantene opp på scenen for å stille spørsmål, men oppfordringen ble avvist.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt