Brev til Lars Vilks utløste alarm

Bombegruppen har undersøkt brevet som ble sendt til Lars Vilks, og konkludert med at det ikke inneholder noe farlig.

Politiet utenfor Nerikes Allehanda

POLITIET PÅ PLASS: Brevet, som var adressert til tegner Lars Vilks, skal undersøkes av bombegruppen.

Foto: Jesper Mattsson / SVT

Like etter 16.30 kunne det svenske politiet fortelle at brevet hadde inneholdt en mynt, litt papir og et brev til Lars Vilks. Brevet ble i utgangspunktet sendt til avisen Nerikes Allehanda, og fordi medarbeidere der kjente at konvolutten inneholdt noe mer enn et brev slo de alarm.

Tilkalte bombegruppen

Etter en kort vurdering av brevet valgte politet i Örebro å tilkalle bombegruppen fra Stockholm. De mente det var lite sannsynlig at brevet inneholdt noe farlig, men valgte likevel å tilkalle bombegruppen fra Stockholm.

– Det gjøres alltid en individuell vurdering, basert på ulike aspekter. Nerikes Allehanda er et av stedene vi følger med på fordi det er kommet trusler mot redaksjonen tidligere, sa Jörgen Westlin, ved Örebropolitiets presseavdeling.

Redaktøren i avisen som mottok brevet, sier de tok kontakt med politiet fordi brevet var adressert til Lars Vilks.

– Vi vet ikke hva brevet inneholder, men det føles bra at politiet tar det på alvor. Det som gjorde at vi i det heletatt tok kontakt med politiet var at brevet var adressert til Lars Vilks, sa redaktør Katrin Säfström, før det ble klart hva brevet inneholdt.

Var i København

Lars Vilks

LEVER MED TRUSler: Tegner Lars Vilks

Foto: HARRY SOREMSKI / AFP

Tegneren Lars Vilks deltok i helgen på debattmøtet på Krudttønnen i København som ble angrepet av 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein. En person ble drept og tre politibetjenter såret. Vilks har i ettertid uttalt at han mener han var målet for terroraksjonen.

Han har siden terrorangrepene i København levd på hemmelig sted i Sverige, med bevoktning.

Vilks har i flere år levd med drapstrusler, etter at han tegnet profeten Muhammed som en hund og bildet ble publisert i blant annet Nerikes Allehanda. Dette vekket sterke reaksjoner og førte til store protester i flere land.

SISTE NYTT

Siste nytt