Brev kan oppklare fengselsmysterium

Et brev som politiet i San Fransisco har holdt hemmelig siden 2013, kan bevise at to brødre som rømte fra høysikkerhetsfengselet Alcatraz i 1962, levde i mange år.

Politiet i San Fransisco har valgt å offentliggjøre brevet de fikk i 2013.

Helt siden brødrene John og Clarence Anglin klarte å rømme sammen med medfangen Frank Lee Morris i juni 1962, har forsvinningen vært et mysterium.

Brødrene Anglin er de eneste brødrene i historien som har klart å rømme fra høysikkerhetsfengselet som ligger utenfor San Fransisco i USA.

Brukte skje og smørkniv

Den spektakulære flukten vakte stor oppsikt for snart 56 år siden.

De tre fangene klarte å grave seg gjennom betongveggen ved hjelp av skje og smørkniv. For å ikke bli oppdaget mens de rømte, lagde de figurer av papp med ekte hår som de la i sengene sine.

På den måten skulle de lure fangevokterne til å tro de fortsatt lå og sov. Ved å bruke regnfrakkene de hadde fått i fengselet, lagde de provisoriske flåter som de klarte å få ut i vannet.

Det ble satt i gang en stor leteaksjon etter de tre, men de ble ikke funnet.

Etterlystplakat av brødrene Anglin fra US Marshalls

Etterlystplakat av brødrene Anglin fra US Marshalls.

Foto: KPIX

Fikk roser

Den offisielle historien har i alle år vært at de ikke klarte seg, og at kroppene deres drev ut i Stillehavet.

David Widner

David Widner er nevøen til de to brødrene som rømte fra Alcatraz.

Foto: KPIX

Men nå forteller nevøen til de to brødrene, David Widner, i et intervju med amerikansk TV at bestemoren hans fikk roser tilsendt i flere år. Kortene var signert av brødrene.

Politiet i San Fransisco fikk brevet allerede i 2013, men det er ikke offentliggjort før nå. Amerikansk politi sier at FBI ikke kan avgjøre om det er ekte eller ikke.

De tre rømlingene står fortsatt på listen over USAs mest ettersøkte, sammen med bilder av hvordan de kunne ha sett ut i dag.

Kan ha blitt gamle

I brevet som kan være skrevet av John Anglin, står det;

– Jeg er 83 år gammel og i dårlig forfatning. Jeg har kreft.

Nevøen David Widner sier at hvis han hadde kreft og var døende, så burde han ha tatt kontakt med familien og fortalt om brevet.

I brevet kommer det også et tilbud;

– Hvis det blir annonsert på TV at jeg garantert ikke må tilbake i fengsel i mer enn ett år, og at jeg får medisinsk hjelp, så skal jeg skrive tilbake og fortelle hvor jeg er.

Alcatraz

Høysikkerhetsfengselet Alcatraz utenfor San Fransisco.

Foto: STEPHEN LAM / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt